måndag 30 januari 2012

Vårpyssel för kreativa

Bild lånad från Panduro
Ja, då damp den ner i brevlådan. Pysselbibeln-Katalogen från Panduro.
Precis som ett barn i juletid med leksakskatalogen läser jag den från pärm till pärm. Det där vill jag ha och det där och den och den....
bild lånad från Panduro
Så nu planeras det för fullt hör på Bäckastigen, sedan får vi väl se vad som orkas fixas och hinns med. Kul är det iallafall.

Vad kul att så många av er tittar in på min andra blogg AddCilla. Det känns skönt att våga berätta om min problematik, förhoppningsvis får fler vetskap och förståelse.

lördag 28 januari 2012

Tre blev Två

I förrgår lämnade en av våra kära katter jordelivet.  Jenkins fick somna in efter 11 år som min vapendragare och värmekudde. Hon har sedan första dagen hon kom till mig legat på min höft eller på min mage i sängen så sista nätterna har känts extra tomma. Sista veckorna blev hon snabbt sämre i en juvertumör och det fanns flera som växte i snabb takt.

Nu har vi två katter kvar, Back och Gul. Som ni ser på bilden gillar Back att ligg på köksbänken. Då har han full koll på hunden och på vad vi lagar för mat.  Annars roar han sig med att reta sin mor, som ni ser bakom honom på bilden eller springa framför mina fötter.


söndag 22 januari 2012

Städmani…

…har jag ju aldrig lidit av, men ett lite frö har iallafall såtts i min skalle. Det har till och med gått så långt att jag städar i mina drömmar.

Efter att köket blev så fint har även skafferiet blivit organiserat. Idag har jag röjt loss i hobbyrummet. Jag fixade ju där för att tag sedan, men det blev inte riktigt bra. Själva tanken är ju att alla rum ska bli lättstädade. Därför har jag nu införskaffat snygga lådor att förvara pysslet i. 

Snygga lådor hittade jag hos Rusta till en billig peng. Dessutom är de fint mönstrade med blommor som jag tycker om. Finns i olika storlekar. Perfekt!

Vill ni ha lite dyrare och mer exklusiva förvaringslådor finns dessa fina plåtlådorna från Green Gate. Sålde dem själv i min butik tidigare. Ni borde kunna hitta sådana i olika nätbutiker.

Nej, nu måste jag fortsätta sortera.

Ha en bra söndag alla!

torsdag 19 januari 2012

Rena i röran- Köket

bakning mm 014 - Kopiabakning mm 015 - Kopia

 

 

 

 

 

 

 

Som ni alla vet, ni som följer min blogg, så har jag inget vidare sinne för ordning och reda hemma. Visserligen försöker jag och försöker, men det har liksom aldrig blivit riktigt bra. Detta har inte varit det enda jag mått dåligt över utan det har varit flera tuffa perioder i mitt liv.

Livet går ju upp och ner, men när det är berg och dalbana varenda dag i många, många år är det inte kul.

Nu har jag äntligen fått hjälp. Det visar sig att jag har en diagnos som heter ADD. För att berätta mer om detta och själv lära mig mer har jag startat ännu en blogg. Ni hittar den här-AddCilla

bakning mm 013

Det första uppdraget jag fick av min läkare var att rensa ut huset. Alla saker som inte används för tillfället ska bort.

Hmmm, inte lätt när man är prylgalen. Men mina otaliga loppisbesök och andra fynd har ju liksom inte haft någon egen plats. Utan sakerna har liksom vuxit på hög.

Min man som äntligen fått en själsfrände i min läkare förstår att han behövde hjälpa mig. Sagt och gjort, han röjde ur köket. Jag gick upp på övervåningen och gömde mig. Med sopsäck och flyttkartonger städade han undan saker som “bara fanns”.

Resultatet blev mycket bra, måste till och med jag säga. Vårt kök ser riktigt trivsamt ut, man kanske till och med kan laga mat eller baka utan att total-städa innan.

Nu ska jag bara lära mig att “hålla ordningen”. Som ett bevis på att jag faktiskt klarat det i snart tre veckor lägger jag nu upp bilderna här på bloggen.

Så småningom kommer bilder från de andra rummen. En sak i taget!

torsdag 12 januari 2012

Trädgårdstrender 2012, vad tror du?

Åhh, vad spännande! Nytt år, nya trender inne och ute. Vilka prylar ska synas i varenda trädgård? Kommer det regna hela sommaren? Vilka fröer ska du satsa på? Ska du bygga ny uteplats?

För att hitta inspiration och influenser har jag surfat runt på svenska och utländska hemsidor och hittat följande trädgårdstrender vi kanske får se mer av 2012:

Ideér för mindre odlingar/trädgårdar

image

Med tanke på att vi blir fler och fler på vår jord och vår yta mindre får vi tänka om. Intresset för odlingar och en egen täppa växer och därför bör det finnas möjlighet för alla att odla. Nya lösningar till balkonger och bakgårdar. Odlingar på taken till höghusen? Varför inte?

Vertikala trädgårdar/odlingar

images

Möjlighet att spara utrymme gör att vi vill hitta lösningar att odla på höjden. På framsidan av huset eller på balkongen, välj själv.

Små vatteninslag

Vem vill inte ha ett litet vattenblänk i trädgården? En möjlighet för smådjur och fåglar att svalka sig vid när solen gassar. Dessutom kan det vara bra att ha vattentunnor ståendes för att samla upp regnvatten i.

Svart och amber

Mörka färger i rabatterna fortsätter dominera under 2012. Hitta annorlunda växter med mörka blad eller sätt ut krukor i svart. Valet är ditt!

Blanda grönsaker i rabatten.

För att få färg och struktur i rabatten, våga pröva något nytt. Blanda in kålhuvuden och mangold i din blomsterrabatt. Nya färgkombinationer och former ger spänning för ögonen. Detta kommer jag definitivt ta till mig. Kul!

Vad gillar du? Vad vill du ta med dig inför trädgårdsåret 2012. Berätta gärna.

onsdag 4 januari 2012

Vårfärger med Posten

image

Eller egentligen har ju det jag gillar inte så mycket färg…

Det är som ni ser mest vitt. Men himla fräscht och snyggt. Var hittar ni detta då?

image

Jo, tro det eller ej,  hos postorderföretaget Ellos som faktiskt gjort en nysatsning enligt mig. Dessutom finns det massor av fina och billiga kläder till både mig och barnen.

image

Visserligen ska jag inte köpa något nytt just nu, enligt min plånbok, men titta kan man väl få…

image

Och om jag skulle vinna på lotto, så ser ni mig snart dansa fram i denna tunika…åhhh, så snyggt!