måndag 20 oktober 2014

Räddas det som räddas kan

DSC_0004

Mellan regnskurarna så gäller det nu att skörda det sista som står kvar ute i trädgårdslandet. De sista polkabetorna och rödbetorna ska upp. Löken måste läggas på tork och potatisen måste in i en torrare och mörkare vrå.

DSC_0005

I uthuset har vi gjort en “torkställning” för löken av byggstenar och gamla gallerbitar. Då kan vi få plats för mer på liten yta. Här samsas både rödlök, gul lök och schalottenlök om utrymmet. Perfekt att kunna gå ut och hämta lök efter behov, tycke och smak. Senare i höst får löken flytta in i källaren under boningshuset men innan frosten biter i kan den bo i uthuset.

DSC_0007

söndag 19 oktober 2014

Regn och rusk

DSC_0063

Men oj vad det kan regna. Just nu vräker det ner här utanför och tanken på att det skulle kunna vara snö gör mig glad. Glad över att det bara är regn. Jag har inte hunnit få in alla växter som behöver vinterförvaras och det skulle vara skönt att hinna få undan lite höstarbete i trädgården innan den bäddas ina v ett snölager.

Just i dagarna har jag tänkt mycket på advent och jul. De har känts så långt borta innan, men nu närmar de sig med stormsteg. Jag har blivit inbjuden till flera julmarknader men har inte bestämt mig för om jag ska vara med. Tyvärr har jag varit trött och nere sista tiden och energin till att skapa har inte infunnit sig. Förhoppningsvis kommer känslan tillbaka när kvällarna blir mörkare och längre. Jag är inte ut i trädgården lika mycket och då blir det mer tid över till att sy.

Just nu funderar vi mycket på hur vi ska få mer utrymme i vårt lilla hus. Barnen börjar bli stora och vill ha var ett rum. de delar rum, men viljan att få ha sitt eget lilla kryp-in växer med åldern och jag känner att det är mitt sy-och pysselrum som får flytta för att bli barnrum. Kanske kan vi så småningom inreda vår lilla röda stuga/garage/uthus vi har på tomten till en verkstad för både mig och maken. Tyvärr regnar det in och utrymmet är begränsat, liksom vår budget. Fast drömma kan man ju.

Nu ska jag krypa  ur värmen i sängen och försöka hitta inspiration till att laga lite kläder. Knappar ska sys i, nötta knän ska lappas och kanske, kanske väcker jag sysuget vid liv.