lördag 15 maj 2010

Livets små under

Vi har fått tillökning i familjen. Vår katt "Gul" som nu är brunspräcklig, har fått fyra små källingar!
Visst är det fantastiskt med dessa små liv som kommer ut blinda och hjälplösa, dessutom ser de inte mycket ut för världen, sedan växer upp och blir vackra katter.
Nu ska vi inte, trots Ludvigs tjatande behålla alla fyra, så känner ni någon som har behov av en mysig katt så hör av er. Jag skickar gärna fler bilder. De är ca tre veckor nu, större än på bilden.

I går fick vi vara med om ännu en händelse att minnas. En alpackafödsel!
Joakim arbetar i stallet på Lantbruksskolan i Skurup, där de sedan en tid tillbaka har fyra alpackor från Anderna.
Dessa varelser är väldigt roliga att se på och ännu roligare var det i går då vi fick se en helt nyfödd alpacka-baby, endast fem minuter gammal. (Vi missade födseln då jag köpte korv till barnen.)

Ludvig och Ronja var helt förstummade, men inte främmande inför händelsen. Vi har sett många födslar av kalvar, katter och lamm, men aldrig en alpacka.

På ostadiga ben reste den sig och var redo att möta världen. Fortfarande blodig och slemmig efter födseln lyckades den resa sig och leta upp mammas spenar för att få mjölk.

Fantastiskt att se!

Så tyvärr go Vänner, inga trädgårds eller inredningsbilder idag. Kanske imorgon, om vädret blir bättre. Ha en fortsatt mysig lördag!

6 kommentarer:

Lauras gård sa...

Vilka härliga bilder! Visst är det mysigt med djur! Vi har också kattungar på snart tre veckor. Det blev fem för oss. Alpackor har vi med men det är två kastrerade hingstar så några föl blir det tyvärr inte. Vad härligt att ni fick se ett litet föl komma till världen. Vi ska klippa våra till helgen och det ska bli spännande. Kram Stina

Stina sa...

Nämen åh så sött alltså.:-) Kram Stina

Mys och hemtrevnad sa...

Vad fantastiskt att få vara med om en sådan händelse...naturen är fantastisk! kramis semlan

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så söta alla små ungar.....en kisse hade inte varit fel men här är vi allergiska till barnens stora sorg, de vill ha hund eller katt. Tyvärr gäller det båda....an gallergin

Ha det gott
Kram Anna

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Härliga djurbilder. Våren är verkligen rätt tid att få smått. Vad roligt att dina barn få uppleva allt sånt. Ha en mysig söndag, vädret är ju inte mycket att hurra för härnere hos oss ;O( Kram Petra B.

Marita sa...

Å vilka underbart söta små kattungar!! Jag kände omedelbart att vi behöver minst en...men maken fick ingen sån känsla alls i kroppen...inte dottern heller!! Vad är det för folk jag lever ihop med egentligen??! :-D Buhu, jag får väl fortsätta att längta och sukta efter en liten kissemiss...vad tusan vi har ju en hund och vi bor på landet! Kan vi ha bättre förutsättningar??!! Nix, inte om du frågar mig!!
Vilken härlig upplevelse att få se när den lilla Alpackabarnet kom till! Visst är det väl helt otroligt vilka instinkter det bor i dessa små... att bara en kort stund efter födelsen resa sig upp på dessa vingliga ben!!! Helt makalöst!!
kram, Marita