tisdag 29 maj 2012

Hemtex hänger på DIY-trenden!

Stickor och knappar

DIY, dvs Do It Yourself har blivit en hit även här i Sverige. Allt fler, både ung som gammal har hittat nöjet och tillfredställelsen att skapa eget. Allt från små hemma virkade grytlappar till större möbler tillverkas hemma i de röda stugorna och både män och kvinnor har fattat galoppen.

I mitt arbete på Stoff och Stil träffar jag dagligen glada och positiva människor som för första gången ska tillverka något likväl äldre kvinnor som handarbetat i hela sitt liv.

 

Kudde Åre

Jag har ända sedan barnsben älskat att klippa och klistra. Nu varierar mitt ”pysslande” från smycketillverkning till möbelbygge. Fast just nu har jag en sy och virk-topp i mitt skapande. Därför blir jag extra glad när jag ser att fler företag hänger på trenden. Nu är det Hemtex som ser till oss Pyssel-sugnas behov och tillgodoser oss med en serie garn och beskrivningar. Om du klickar på bilderna på “Pippi-kudden” och den mormorsrandiga filten kommer du till beskrivningarna av dessa.  Du hittar även fler roliga och lätta mönster på deras sida.

Pläd Mora

Eftersom jag själv jobbar på just Stoff och Stil vill jag även dela med mig av våra gratis mönster och beskrivningar. Här uppdateras kontinuerligt med nya aktuella pyssel du kan göra själv.

Har du vägarna förbi Stoff och Stil i Malmö så kom gärna förbi och säg hej! Jag blir så glad om du kommer fram och ber om hjälp. Ju fler vi är som kreerar desto bättre blir världen.

 

Idag väntas regn och åska i Skåne och vad passar bättre än att krypa upp i soffan med ett nytt DIY-projekt!

3 kommentarer:

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Vi har ju precis fått Stoff till södra Stockholm, jag har varit där två gånger och köpt tyg. Linnetyg respektve prickigt pvc duk för sommarbordet.

Ha det gott, kram kram H.

Christina sa...

Det är roligt att virka och sticka! Ibland åker "virket" fram och då virkas det nästan dag och natt! Sen kan det bli liggandes under en lång tid!!/Lila-Christina

Stina sa...

En stor kram från mig till dig.:-) Stina