torsdag 11 oktober 2012

Brrrrr….

Inte konstigt att Vargen kände sig hemma på sydligare breddgrader när kylan redan kommit hit. Tyvärr gjorde han inte entré på något trevligt vis utan överföll och dödade minst 20 tackor på Näsbyholms Gods. Godset där jag arbetade som Trädgårdsmästare i fjol har ca 1500 får, men förlusten känns ju inte lättare av detta. Dessutom fick  minst 20 får till avlivas och flera drunknade när de försökte rädda sig ner i en bäck i närheten. Tråkigt, för våra vänner som är fåraherdar här.

Här hemma har jag idag tagit en paus från symaskinen och ska ta ännu en dag i trädgården. Den kalla morgonen med frost på bilrutan har gått över i en kylig, men klart, solig dag. Jag tänker samla ihop äpplen som ska köras till Sövde musteri där de ska få bli äppelmust.

Dessutom kommer mina snälla föräldrar hit för att hjälpa oss att täta runt våra nya ytterdörrar. Det behövs inför vintern.

 

hostmassa 040

hostmassa 039

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas ni får en fin dag i solen. Nu ska jag ut!

3 kommentarer:

ELLINOR sa...

Låter som en fin höstdag. Vår trädgård skulle också behöva lite omtanke men det är inte helt lätt med den aktuella "kroppsformen"...

Kram Ellinor

Mys och hemtrevnad sa...

vad otäckt med vargattacken..hur kom det sig att han dödade så många får? Var det en flock eller? Jag trodde inte de dödade så mycket åt gången...usch så tragiskt. Hoppas de slipper mer påhälsningar. Låter skönt att ta sig ut i det vackra vädret...ha en go helg...kramis semlan

Christina sa...

Väldigt tråkigt med fåren! Hoppas han sticker till skogen där han hör hemma!/Lila-Christina