måndag 5 november 2012

Höstlov på gott och ont

Ja, här gjorde man sig till och tog ledigt för att vara med barnen under lovet….och vad vill de göra? Jo, vara på fritids och dagis, för där är ju kompisarna är.

Men nu hade jag tagit ledigt så det fick bli en kompromiss. Helgen blev lekhelg och sedan enligt min planering. Taskigt, jag vet inte? Hur gör ni under loven? Får barnen bestämma allt?

Halloween2012 003

Givetvis hann vi med att Halloween-fixa här hemma. Pumpan på bilden plus fyra andra pumpor lyckades vi få i ute i trädgårdslandet efter att ha sått två kärnor i våras. Gissa om Ludvig och Ronja vart stolta när den växte sig större och större.

Nu blev den en superfin ljuslykta som smyckar trappan.

Halloween2012 006Halloween2012 008

Barnen tyckte det var superkul att skrapa och gräva ur innanmätet på pumpan…en stund, sedan fick jag fixa resten. Tack och lov blev den godkänd!

kalas 001

Fortsättningsvis fortsatte lovet med museibesök för barnen med mormor samt teaterbesök med både mormor och morfar. Dessa två dagar fick jag faktiskt både sytt och studerat. Om mindre än en vecka ska mitt tredje inlämningsarbete vara klart och inlämnat. Jag ska färdigställa den sista intervju idag, så jag tror mig hinna.

Sedan avslutades lovet med att jag insjuknade i någon knasig influensa. Bläää. Är fortfarande febrig och har ont i hela kroppen men magen verkar vara i form.

Så nu startar min jul. Ja, om två veckor börjar den första marknaden jag ska var med på, sedan följer två till:

 Svaneholms Julmarknad 17- 18 Nov kl.11-17

Johanna Muséets  Julmarknad 24-25 Nov kl. 11-16

Jul i byn, Skivarp  8 Dec kl.14-17

Så nu blir det till att trimma maskinerna. Hoppas ni har möjlighet att titta förbi på någon av mässorna eller alla tre.

1 kommentar:

Mys och hemtrevnad sa...

hoppas allt är bra nu och att influensan inte spritt sig till resten av familjen. Spännande att vara på julmarknader...kramis semlan