torsdag 20 februari 2014

Vår i sikte…

…hoppas jag. I alla fall måste den väl snart vara här med tanke på de vårtecken jag ser varje dag. Igår hade vi tre Koltrastar i trädgården och vårblommorna sticker upp här och var i trädgården. Vår hankatt kommer snabbt in för att få i sig lite mat innan han smiter ut genom ytterdörren igen. Och då är inte ens Mars här.

Min frånvaro här har berott på ett större syprojekt som jag  tog på mig i god tro att det skulle gå undan. Istället blev det en tuff utmaning för både mig och min super-symaskin som kämpade i uppförsbacke länge och väl, men till slut gick det.

I tisdags kväll var jag med vänner på ett fantastiskt inspirerande föredrag av Marie och Gustaf Mandelmann, ni vet de som har Mandelmanns trädgårdar utanför Rörum på Österlen. De berättade om sin bok, Självhushållning på Djupadal och gav massor av energi och glädje till sina åhörare. Känner att nu vill jag sätta spaden i jorden, både för att så vårens fröer samt för att få bygga upp ett nytt växthus.

9789174242027_200_sjalvhushallning-pa-djupadal

Visserligen tror jag inte att jag skulle klara av att bli helt självförsörjande, jag skulle tex inte klara av att slakta mina djur efter att ha fött upp dem, men tanken på att klara av att odla grönsaker och rotfrukter för hela säsongen känns som en utmaning jag skulle kunna klara av.

3711fbb3fb3f37faf45c221a86669b70

Just nu hoppas jag på en helg utan för mycket regn, det behöver torka upp i vår trädgård så vi kan köra iväg resterna av vårt trasiga växthus till sopstationen. Förhoppningsvis tittar även solen fram så jag kan få lite sol på min bleka nos.

Hoppas ni också ser fram mot våren.

Cilla

1 kommentar:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag hoppas på att komma till mandelmassa trädgård i sommar. Allt man hör är så positivt och det finns säkert massor att lära.

Kram anna