lördag 6 februari 2010

Jag tror jag mår bättre

Jag tror jag börjar känna mig lite friskare, för nu börjar pysselkänslorna komma igen. Efter tre dagar i sängen med hinken till hands känner jag att jag vill börja fixa och dona.
Vårt hus ser ut som ett råtthål och jag försöker se bortom detta vilket inte alltid är så lätt.
Köket består just nu av halvspacklade väggar, en kyl, en spis och en diskbänk. Thats it!
Så nu drömmer jag om ett färdigt kök. I Anna Örnbergs fanatstiska bok, Inred och dekorera ljust och lantligt har jag hittat inspiration. Så nu ska det nog bli ordning.
Något så här har jag tänkt mig luckorna i köket. De var ju så käckt fixade med något slags plastskiva påklistrad när vi flyttade in. Nu har jag rivit av plastskivan, slipat luckorna och idag ska de spacklas innan jag ska måla dem.
I stället för överskåp tänker vi sätta upp hyllor ovanför diskbänken. Jocke är inte lika förtjust som jag men jag vet att det kommer bli jättesnyggt.
De mindre snygga köksattiraljerna får gömmas i skafferiet och i underskåpen.
I boken finns även beskrivning på en helt fantastiskt fin tallrikshylla som jag vill ha. Så det blir väl till att leta fram sticksågen. Ni förstår att om jag tar tag i ett verktyg och hotar med att använda det...vips...så har Jocke fixat problemet. Så rädd om sina verktyg är han.Matplatsen får int plats i vårt lilla kök utan vi får ha det i rummet sidan om-matrummet. Här kommer vi ha vårt stora köksbord vilket kan hysa tolv personer. Perfekt vid kalas!
Ni får helt enkelt fortsätta titta in igen så ni får se resultatet.
Nu ska jag spackla!

1 kommentar:

Marita sa...

Vad skönt att du börjar pigga på dig!
Vad kul att få fixa till köket! Det är ju helt klart det roligaste rummet i hemmet att fixa till!! Ska bli kul att se hur det blir hos er. Jag förordar helt klart öppna hyllplan framför överskåp i kök, det är så mycket finare och mer praktiskt! Hmmm, vilken tur du har som får igång din karl så lätt!!!
kram, Marita