söndag 7 februari 2010

Sconesbak och osttankar

Trots den sköna sängen kunde jag inte sova i natt, så jag låg med datorn i sängen och tittade runt på andra bloggares sidor. Det är så kul att läsa hur andra har det och se bilder från andras hem.


Dessutom hittade jag flera goda recept som jag måste pröva framöver. Men i morse när jag vaknade vart jag sugen på scones, ett bakprojekt som går fort och som även barnen gillar. De har lite svårt för det här att degen ska jäsa två gånger, det är ju inte så kul att vänta.

När jag bakar scones brukar jag byta ut hälften elleri bland tre fjärdedelar av vetemjölet mot grövre mjöl, gärna rågsikt eller havgregryn.

Ibland blandar jag även i linfrön vilket ger lite mer för magen att jobba med. Tyvärr vart linfröna slut idag men vi blandade i både rågsikt och havregryn.

De fantastiskt goda sconesen intogs sedan med hemkokt jordgubbsmarmelad och ost, mums! Det var då under frukosten som mitt nya huvudbry dök upp. Hur förvarar ni och serverar ni osten? Jag har fortfarande inte hittat eller settt en snygg, praktisk ostkupa.

Så snälla ni, hjälp!

Skriv och berätta hur osten bor hemma hos dig.

6 kommentarer:

Marita sa...

Mmm ser gott ut! Ja du, hemma hos oss bor osten i en trist plastpåse...jaha, så var det med det!
kram, Marita

Vibbe sa...

Tack för din fina kommentar hos mig.
Min ost bor i en plastpåse i kylen när den sedan ska fram på frukostbordet förflyttar den sig över på en tallrik.
Vad du är flitig som bakar på morgonen.
Kram
Vibbe

Godastunder-tokigaidéer sa...

Godkväll,
Här kommer ett råd från min man som säljer ost. I kylskåp förvaras den bäst i en plast påse eller inplastad i plastfolie. Byta gärna efter anv. Så både Marita och Vibbe gör helt rätt även om man själv tycker det är små tråkigt. Här hemma plastar vi in den i ny plast varje gång den anv. Att lägga den i en kupa eller låda så torkar den gärna.

Kram Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Glömde att säga att sconsen ser smaskigt goda ut....

Kram Anna

SoCal Helene sa...

oh, vad gott med nybakade scones....det ska jag göra nästa helg tror! Här ligger osten på en tallrik i en plastpåse.....

Anonym sa...

Finns en jättefin smörkupa i glas från Lisbeth Dahl :)Hon har kanske även för ost...?
Trots att osten mår bäst i plastfolie/påse, så är det ju alltid trevligt att kunna duka fram med en snygg kupa på bordet :)
Kram Milla