tisdag 16 februari 2010

Tidstjuvar!

Har du tänkt på att hela tiden så försvinner lite av din tid.
Har du inte gjort något bra av den så kan du inte ångra dig.
All tid du har lagt på onödiga saker, försummat din familj eller dina vänner, går inte att ångra.
När jag började tänka på detta så känner jag att jag kanske måste omprioritera.
All tid jag lägger på att sitta vid datorn och titta på onödiga saker eller all tid jag ibland använder för att försöka planera vår vardag omvandlas ibland till negativ energi.
Istället skulle jag kunna använda tiden till viktigare och trevligare saker som barnen, träning, njuta en god bok eller ringa en vän.
Hur känner du? Har du en tidstjuv i närheten?

3 kommentarer:

Marita sa...

Du har så rätt, visst finns det fullt av tidstjuvar som man inte tänker på... Mina tidstjuvar är datorn och TV:n. All den tid jag lägger ner på dessa skulle jag absolut mycket hellre lägga ner på min underbara familj och på mina härliga vänner...men ändå gör jag inte det. Är det för att det är så bekvämt och kravlöst med datorn och tv:n tro? Det är nog bra att man tänker till lite ibland... Kanske dags att ändra sina val.
kram, Marita

Godastunder-tokigaidéer sa...

Fy vad rätt du har, det är bara att tiden bara försvinner, vet inte var den tar vägen. Mycket av min tid går till jobb åter jobb och åt en massa åtagande med skola osv som man dum nog tackar ja till när man blir tillfrågad. Borde igentligen säga nej, vilket jag har börjat göra. dock funderar jag en del på om det ska vara så här?? Att jobba så mycket och med vissa saker som man inte tycker är så roliga men andra saker som lyfter upp det som man gör och trivs med?
Håller med Marita att datorn och tv:n tar för mycket tid.Men det är inte för sent att ändra på något from NU.

Tack för påminnelsen.
Kram Anna

Unknown sa...

Jag loggar genast ut och går till min 7-åring som pockar på min uppmärksamhet, tack för påminnelsen.........