söndag 21 februari 2010

Vin, kärlek och sång

I gårkväll hade jag och min käre make vår första barnfria kväll på länge. Sist vi skulle ut och äta vart jag magsjuk och vi fick vända hem från restaurangen.
Nu är jag istället helförkyld men vi valde att dela en flaska vin hemma och laga en god middag.

Middagen intogs i vårt matrum som är under renovering (precis som resten av huset) och ni kan se väggarna i bakgrunden som nu är spacklade.
Joakim hade iallafall lyckats hitta våra fina vinglas så vi slapp dricka ur köksglasen. Jag hittade en ljusstake (loppsifynd jag målat) och på bordet sattes även en ranunkel i en gammal flaska.
Utan barnens närvaro (tack mormor och morfar) intogs kycklingfilé med potatissallad, fetaost och blandsallad. Till detta en flaska rött. Mums!
För en gång skull kunde vi sitta och lyssna på musik, samtala och njuta. Ni som har små barna vet att detta inte är helt vanligt en lördagskväll.

Sedan tittade vi på melodifestivalen, innan jag somnade mätt och belåten.
Idag söndag längtar jag efter de små odjuren igen!

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Sådant skulle man göra lite oftare.
Nu är barnen stora så nu kan vi göra det när vi vill.
Kul att du tittade in till mig.
Ha fortsatt skön söndag.
Vi har skottat och skottat..
Annika

hemma hos lilla mej sa...

Ja sånt ska man göra ofta.Jag tror ju att alla i hela familjen blir gladare om vi vuxna .tar oss tid att rå om varandra ♥ Ha en skön söndag Varmkram Rita ♥

Vardagens guldkorn sa...

Å va mysigt =0) de är sååå värdefulla de där tillfällena när man hinner se varandra i ögonen en stund.
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Linda

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej vännen, kul att ni mysade med spacklade väggar och god mat och vin. Carpe Diem.
Ta det nu lungt, du är som jag på tok för ofta sjuk....kvinnor ger sig sällan, vi kör som bara det med alla måsten, men snälla, ta lite mer tid för dig själv.
Varmkram, Petra B.

Marita sa...

Vad mysigt ni ordnat till det! Ja nog minns man hur det var när barnen var små och man någon enstaka gång fick vara på tu man hand!! Men ville liksom både vara hemma och mysa tillsammans i godan ro och äta lite tjusigt på restaurang.... Som regel segrade möjligheten att bara få vara tillsammans, äta gott och njuta av varandras närvaro! Det här är något man ska unna sig så ofta det går!
kram, Marita