lördag 10 april 2010

Ljuvliga morgon...

Klockan halv sju ringde min "naturliga" väckarklocka, dvs Ludvig skriker att han måste kissa. Det betyder att nu är skönhetssömnen till ända, en ny morgon vankas med allt vad det innebär för en tvåbarnsmor. Frukost, tandborstning, klädval (vilket kan ta sin tid), konfliktsmedling (grannfejden släng er i väggen) och sedan om jag har tur kan jag ta samma ordningsföljd för min egen del. Dock försöker jag undvika sista punkten.
bild lånad från Country homes
Nu sitter jag här två timmar senare framför datorn med en kall kopp kaffe. två, faktiskt för stunden, lekande barn som bygger lego, hunden vilar och maken har åkt iväg för att skriva högskoleprovet. Jag kan till och med höra fågelkvitter genom det solprydda fönstret. Härligt!
Idag ska jag och barnen börja gräva till vårt framtida trädgårdsland. Min dröm är ju ett trädgårdsland inramat av vackra buxbomhäckar och med välordnade, ogräsbefriade rader av välmående grönsaker och rotfrukter. Där ska jag trippa fram i vacker klänning med en korg på armen och gräva upp några morötter och plocka lite kryddor till kvällens middag.


Poff....drömmen försvann.... Fram stormar två riddare utrustade med svärd följda av en stor brun hund på femtio kilo.....
Ni förstår, det är inte alltid ens drömmar går i uppfyllelse. Därför ska min trädgård tills vidare vara en barn och hundvänlig trädgård. Sedan får den efter hand omvandlas till en drömträdgård där jag med hjälp ev min rullator letar efter morötter som kan kokas länge till pure som jag kan sörpla i mig med sked....
Skämt åsido, men det kommer bli en skön, solig dag med mina fantastiska barn!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha....du är go du!
//Eva

hemma hos lilla mej sa...

Önskar dej en härlig oc mysig lördag .Vårkramar Rita ♥

Unknown sa...

Hej

Visst är det så man får skrin lägga sin planer lite, när man har söta barn
Ha en underbar helg
Kram

Marita sa...

Fniss!! Ja, så kan det bli! Jag har samma dröm som du, men inser att den kanske blir klar när det är dags för rullatorn...ser samma senario här som du gör hos dig! Jag har dock inga små älsklingar som busar sig fram bortsett från våra underbara barnbarn...men en hund som äääälskar att gräva! Särskilt där jag inte vill att han ska gräva! I höstas grävde han en jättefin och stor grop i min finaste rabatt!! Det var kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig...men han var stolt!
Vi får väl skriva om våra underbara grönsakspureer på ålderns höst på våra bloggar...kanske kan vi tipsa varandra om bra haklappar och så... fniss!
kram, Marita

Malin - I min trädgård sa...

Hahaha, jag känner igen det där :-).

Kram M

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härlig läsning du bjuder på, det är nog många i din sits..själv kan jag säga den som väntar på något gott......mina små liv som inte är så små längre, 15 o 17 år då börjar en viss del av livet återvända, det kallas tid.

Ha en go helg
Kram Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Kul läsning så här på lördagskvällen. Det tar ju sin tid att få trädgården som man vill, så då har väl barnen hunnit växa upp också:)
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Joans Country Living sa...

Käre Cilla

Åh, så herlig läsning. Det fik mig virkelig til at le ;o) Men det er vel godt at drömme - jeg siger altid, at det er godt det ikke koster noget at drömme - for så ville jeg väre väldig fatig på penge ;o) Ha' en fortsat fantastisk helg ;o)

Kram Joan

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Ligger i stabilt sidoläge och skrattar.
Kan se dig på riktigt, gråhårig och darrande, morotssoppan droppande från skedet och hakan....fniss, gap, hahahahahahahhahahahahahaha KRAM, Petra B.