måndag 5 april 2010

Prinsessäng

Idag har Ronja äntligen fått hit sin egna säng. Den har stått hemma hos mormor och morfar ett tag, men nu är det dags för Ronja att sova i den.

Sängen är ett loppisfynd som jag gjorde för ett par år sedan och när jag hade butiken hade jag den att skylta med. Jag hade kunnat sälja den dyrt flera gånger då den verkligen är superfin och det funnits flera spekulanter. Men den har varit tänkt för vår prinsessa sedan hon föddes.
En växasäng med ribbade gavlar som kan lyftas upp till önskad höjd. Eftersom barnen har snedtak i sitt rum kan hon tyvärr bara ha benändan uppe men det är snyggt ändå.


Så nu ligger hon nedbäddad i "riktig" säng för första gången, sidan om sin storebror som ligger i morfars växasäng. Det ser ut som i ett amerikanskt barnrum när barnen ligger sidan om varandra, gulligt.
På gaveln hänger Ronjas änglavingar (Tildavingar) som jag sydde till henne förra julen. De har nu fått flytta från spjälsängen för att vaka över henne i hennes nya rum.
Barnens rum är även det under renovering som ni ser, men de är nöjda ändå. Nu kan de bjuda hem kompisar och då går det vilt till vill jag lova.

6 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt... skönt att de kan dela sovrum, tror det ger en enorm trygghet. Sängen är jättefin.

Det hade varit jätte roligt att ha en blogg träff, vi kan väl se fram emot för sommaren, hade varit toppen roligt. JAg är inbjuden på blogg träff av Metro bostad nu i slutet av april, ska bli spännande.

HA det gott
Kram Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Glömde säga ett stort Tack för ditt hedersutnämnande till mig för mitt ägg.

Ha det bäst
Anan

Ullis/Leva på landet sa...

Så gullig säng Ronja har fått. Där kommer hon säkert att trivas bra.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Joans Country Living sa...

Hej Cilla

Så fint ;o) Det er altid herligt med ting, som har en historie... Og så söde englevingerne er!

Ha' en go' dag!
Knus Joan

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Så fint sängen blev, klokt att inte sälja från butiken. Sådana rara växasängar hitta man verkligen inte varje dag ;O)
Kram och ha en skön vecka
Petra B.

cinah sa...

Gud vad fin sängen är =) Åh änglavingarna...WOW sånna skulle jag vilja ha till min lilla parvel..Har du hittat på mönstret själv eller?? Skulle man kunna få lite tips?? *blinkblink*
Jag har hittat en gammal utdragssäng jag oxå,som min far legat i,samt jag men sen av någon anledning så tappade mina föräldrar bort den.De hittade den nu när de städade ut min mormors hus,den har visst sått där i 41år =)
Superkul att hitta igen den nu när jag väntar mitt 4:e barn =)Håller som bäst på att ta bort den gamla färgen,för att sedan måla den i cremefärg...ska bli så underbart när jag fått den klar!Sen hittade de en typ vagga,fast det fanns inga fötter,men de ska jag fixa oxå..Ojoj,jag verkligen älskar gamla möbler & saker,det finns så mycket själ i de som man aldrig hittar i nya. Kramkram påre <3