fredag 28 maj 2010

Lavendeldrömmar

När jag väl får en idé har jag svårt att släppa den. Detta leder ofta till att jag ligger vaken halv natten (ibland längre) och funderar. Jag vänder och vrider på mina tankar. Är det saker jag ska genomföra kan jag planera i det oändliga för att det ska bli så bra som möjligt och genomföras smidigast.
Detta låter kanske normalt, men ni ska veta att jag ofta önskar att jag kan bestämma mig lite fortare. Det skull spara tid och nattsömn...


I natt låg jag där igen, omgiven av diverse trädgårds och inredningstidningar, med min trädgårdsskiss i högsta hugg. Jocke och barnen drog timmerstockar och Ozzy, hunden suckade över att matte inte kunde släcka lampan. Jag var så inne i planerandet av vår rabatt utanför kökstrappan.
Vårt hus är från 20-talet och har en ca meterhög grund, vilket gör att jag tycker att de flesta blommor ser ynkliga ut under fönstrena. Nu har jag planterat två klätterrosor mot väggen, men vad ska mer planteras. Det växer även tre små buxbomklot som med tiden kommer växa till sig.


Jag vill ha en väldoftande rabatt i rosa, vitt och blått som ska vara hela sommaren, gärna in på hösten.
Förutom rosorna vill jag ha lavendel, kom jag jag fram till vid halv ett-tiden i natt. Det betyder att då är jag färdig med planeringen och vill plantera NU.
Alla plantskolor bör således öppna för mig, med privat kassa och service, dygnet runt för att jag ska kunna verkställa mina planer.

Dessutom ska det växa klematis som klättrar tillsammans med rosorna (ja, jag vet pappa, det förstör putsen på huset, men det är ju så snyggt) och sedan tar det stopp....


Vad ska jag mer blanda in? Förslag någon, det får som sagt var gärna blomma länge, gärna in på hösten?

bilderna är lånade från nätet
I helgen hittar ni mig på Trädgårdsyran på Svaneholm slott i Gardecos monter. Jag är där lördag förmiddag och hela söndagen.

I kväll måste jag dricka lavendelte och stoppa lavendel i huvudkudden så jag (och resten av familjen) får lite nattro.

3 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej Cilla,
Jag kommer ut till Svaneholm vid 10-11 tiden, då kommer jag bort och hälsar, ska bli roligt att träffas.
Ha en härlig dag
Kram Anna

Mia sa...

Hoppas du får en skön helg på Svaneolm, med bättre väder än förra året. Jag hade tänkt mig en tur dig jag med.
Kram Mia

Anonym sa...

Mmm, känner igen mig, har också svårt att släppa saker... Och det är ju så kul att planera! Nästan roligare än att plantera känner jag ibland... ;)

Jag kom att tänka på höstanemoner, de blommar ju lite senare, finns i vitt o rosa... De doftar väl inte men allt kanske inte måste dofta. Lycka till med nya rabatten!