tisdag 4 maj 2010

Vad samlar du på?

Vad samlar du på?
Jag har ända sedan jag varit liten haft svårt att skiljas från vissa saker.
Detta har gjort att jag har en hel del lådor, kartonger och skåp fyllda, med för mig ovärderbara minnen.
Det kan vara allt från gamla papperservetter som ligger i lådor hemma hos mamma, till vackra stenar som jag hittade på stranden på Cuba. Vissa saker vill jag bara inte skiljas ifrån.
I ett litet hus kan detta vara ett problem och förhoppningsvis ska jag nu kunna ta tag i problemen och göra upp med dem en gång för alla.
Jag försöker hitta på ursäkter för att ha vissa saker kvar...det kanske finns en möjlighet att jag får användning för farmors gamla plåtburkar eller porslinskatten jag fick av mormor på min sjuårsdag.

Vissa gamla saker kan ju faktiskt göras om och användas på nytt som på översta fotot här, lånat från nätet där gamla linnehanddukar sytts om till vackar kuddfodral.

En bra och rolig idé, tycker jag. Då får man njuta av samlandet och inte bara gömma undan det i ett skåp.
Sedan har jag en samlarlast som är av det större slaget, möbler. Min make och min pappa suckade under flytten och ville nog helst skicka en del rakt till valborgsbålet, men jag skriker nej!
En dag när jag inte har så mycket att göra ska det renoveras i långa banor, stolar, gamla skolbänkar, bord och skåp.
Tänk om jag blir utan något att göra....

4 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga bilder, jag är precis likadan. Ha rväldigt svårt för att slitas från kläder fast jag inte anv dom.

HA en härlig dag
Kram anna

Cilla sa...

Hittade hit via Anna med goda stunder..
Ville bara säga vilken ljuvlig blogg du har och jag återkommer gärna :0)
Ha det bäst / Cilla

Marita sa...

Ja herrejösses vad man har samlat genom åren!! När jag var barn samlade jag på snygga plastkassar, papperskassar, broschyrer, frimärken, bokmärken, servetter, snäckor... ja inte vet jag om jag fick med allt...
Numer samlar jag på möbler, precis som du! Älskar möbler som jag ska slipa och måla...sen, när jag får tid... hmmmm. Jag tycker om assietter, har så jag kan bjuda halva stan på fika... är svag för kannor...har en hel hylla full...matsilver tycker jag är kul...ääälskar kristallkronor - har 4 st...matserviser är ju också himla kul att ha flera av...vackra vinglas - hur kul är inte det att ha många av!! Ja, jösses! Vilken tur att jag har en snäll och förstående man (även om han inte alltid förstår, men han säger i alla fall inte så mycket när jag släpar hem möbler, matsilver, porslin o dyl) han brukar mest fråga VART jag har tänkt få plats med allt. Men det fixar sig ju alltid, eller hur?! Nu när helgen kommer blir det en del loppisbesök som kanske ger en del nya fynd att knöka in i skåpen ;-D
kram, Marita

Ullis/Leva på landet sa...

Att samla är kul, men det kan ju bli för mycket av det goda:) Så skönt att det är helt klart med försäljningen av gården och att ni bara har huset som ni bor i nu.

Kram Ullis