torsdag 12 januari 2012

Trädgårdstrender 2012, vad tror du?

Åhh, vad spännande! Nytt år, nya trender inne och ute. Vilka prylar ska synas i varenda trädgård? Kommer det regna hela sommaren? Vilka fröer ska du satsa på? Ska du bygga ny uteplats?

För att hitta inspiration och influenser har jag surfat runt på svenska och utländska hemsidor och hittat följande trädgårdstrender vi kanske får se mer av 2012:

Ideér för mindre odlingar/trädgårdar

image

Med tanke på att vi blir fler och fler på vår jord och vår yta mindre får vi tänka om. Intresset för odlingar och en egen täppa växer och därför bör det finnas möjlighet för alla att odla. Nya lösningar till balkonger och bakgårdar. Odlingar på taken till höghusen? Varför inte?

Vertikala trädgårdar/odlingar

images

Möjlighet att spara utrymme gör att vi vill hitta lösningar att odla på höjden. På framsidan av huset eller på balkongen, välj själv.

Små vatteninslag

Vem vill inte ha ett litet vattenblänk i trädgården? En möjlighet för smådjur och fåglar att svalka sig vid när solen gassar. Dessutom kan det vara bra att ha vattentunnor ståendes för att samla upp regnvatten i.

Svart och amber

Mörka färger i rabatterna fortsätter dominera under 2012. Hitta annorlunda växter med mörka blad eller sätt ut krukor i svart. Valet är ditt!

Blanda grönsaker i rabatten.

För att få färg och struktur i rabatten, våga pröva något nytt. Blanda in kålhuvuden och mangold i din blomsterrabatt. Nya färgkombinationer och former ger spänning för ögonen. Detta kommer jag definitivt ta till mig. Kul!

Vad gillar du? Vad vill du ta med dig inför trädgårdsåret 2012. Berätta gärna.

Inga kommentarer: