söndag 13 oktober 2013

Höstplanering

41b8a2f9d8ab0235db881811d1fdb2cc

Det är lätt att redan ha glömt sommarens värme en dag som idag. Vi har myst med tända ljus i soffan nu ikväll, jag och barnen. Det är regnigt och ruggigt ut och jag fryser efter en promenad med Azlan på stranden.

Nu sitter jag vid datorn och drömmer mig bort. Jag är redan framme vid våren eftersom jag och Jocke ska bygga oss ett uterum. Det ska både vara romantiskt, praktiskt, snyggt, funktionellt och lättanvänt. Försök få ihop den ekvationen om du kan!

Det är lätt att hitta många, snygga och fina ställen på internet, men det är inte lika lätt att få ihop  dem med vår begränsade ekonomi.

Som det ser ut nu står med X antal olagda cementplattor, som ska bli golv.

8ebf2c49d9486b8a51dce2c49a5dadd0

Plattorna fick vi av en vän som skulle lägga nya och vi plockade upp dem och forslade hem dem, redan ifjol. Tiden räckte inte till i sommar utan vi får helt enkelt ta det till våren.Nu funderar jag på hur vi ska lägga dem snyggast. Vad tycker ni?

Hade jag kunnat få tag i råtegel hade det varit min högsta önskan, men det känns i dagsläget för dyrt.

I uterummet ska man först och främst kunna vila, umgås och äta. Alltså behövs ett tak, för att kunna utnyttja det även regnigare dagar.

Fransk uteplats altan

Ett orangeri hade ju varit på sin plats men det får helt enkelt bli en enklare version som så småningom kan få väggar

. a27c6af4459a74521d3ef9917044bac3

Taket har jag tänkt mig att vara i korrugerad plast så solen kan värma oss.  Eventuellt blir det fönsterglas i en vägg.

9dcb179df81b5063321f674432806094

Nu blir det till att släppa datorn och ta fram papper och penna. En ordentlig ritning måste fixas. Hmmm, det är ju mysigare att drömma sig bort här.

ps. Alla bilderna idag är lånade från Pinterest

3 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag blir så ledsen när jag läser om er kära Ozzy, våra fyrbentingar sätter så djupa spår i oss. Vår fina Alvin lämnade oss för ett år sedan i september och jag minns det som igår. Vi saknar honom något oerhört. Sån tur att ni har en ´vän till, vi är så glad aför vår lilla Zelda.
Kram till er/Anna

mysiga heestrand sa...

Det är så jobbigt när de små liven lämnar oss. Jag har också upplevt det några gånger. Man måste ändå se till alla härliga stunder man haft tillsammans. Jag har nu en ny kompis som följer med mig vart jag går.
Såg dina drömmar om ett orangeri. Det är mysigt jag vet. Den bilden längst ner i ditt inlägg är från min "pergola".
Kram
Marita i Heestrand

Christina sa...

Det är väl mysigt att kunna planera för våren, när höststormarna tjuter kring knuten! Har precis lagt tegelgolvet i mitt växthus! Fick tegel gratis från en ugn i ett gammalt tegelbruk! Och det har legat i en hög i två år och väntat!/Lila-Christina