tisdag 20 juli 2010

En bit på väg...

...har vi nu kommit. Mitt växthus, som blivit en liten "följetong", är nu på tapeten igen.
Min dröm är ju som ni alla vet är ett orangeri, med fantastisk arkitektur, i engelsk stil. Där inne ska jag sitta och njuta med ett glas vin och äta praliner, medans växtligheten frodas och grönsakerna dignar....

Tyvärr har ju mitt växthus legat i alla sina beståndsdelar, efter en storm. Vi chansade och flyttade bitarna med oss till vårt nya hus.
Jag har gjort flera tappra försök att få ihop det, utan att lyckas.
I går lyckades jag smörja min käre make att äntligen hjälpa mig.

Som ni ser fanns det en del bitar att välja mellan. Detta är bara en del av lister, stomme och rutor. Ett 3D-pussel-de-lux!


Men som ni ser på sista bilden, efter mycket meckande och pusslande har vi nu kommit en bra bit på väg. Idag ska jag tvätta alla rutorna som är fulla av smuts och mossa.

Så kanske kan jag kväll ställa in en stol och njuta ett glas vin...och läsa Inger Palmstiernas bok, Det grönskande växthuset.

4 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Vill ju också ha ett orangeri, men jag har ju inte ens ett litet växthus. Får nog fortsätta att drömma ett tag till eller övertala maken att det är nästa projekt:) Vilken tur att det ser ut som om ni får ihop det.
Kram Ullis

Marita sa...

Men vad roligt!! Hoppas verkligen att du får sitta där med ett glas vin ikväll... Själv är jag inte i närheten av att äga ett växthus...men jag vill ha!! Ett stort...med tegelgolv...som man kan sitta o njuta i...vindruvsklasarna hänger i stora klasar...drömmar drömmar!!
kram, Marita

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej tjejen,
Hoippas allt är bra med dig. Härligt att få ditt fina växthus på plats, ett grönt var min högsta önskan men det fick gå bra med mitt aluminium......
Vi måste ta och boka en dag för en träff, hur har du det uppbokat?

Kram Anna

Milla sa...

Hoppas vinet ligger på kylning...
Tänkte se till att bli bjuden på ett glas en kväll i växthuset, som tack för hjälpen med "två lister o ett par rutor"... ;)
Kram på dig