lördag 3 juli 2010

Snart semester!

Om en vecka börjar min semester. Min första betalda semester på många, många år. Som egen företagare hade jag inte många dagar ledigt och tidigare hade jag antingen ingen betald ledighet eller så arbetade jag under sommaren då jag pluggade.
Jag tycker att vi i Sverige kan vara glada och stolta över vilka möjligheter vi har. Vi gnäller ofta över höga skatter och andra avgifter, men vi har ett bra system som ger oss säkerhet och trygghet i samhället.

"VÅR ALLRA FÖRSTA SEMESTERLAG trädde i kraft den 1 juli 1938. Den berättigade alla anställda i Sverige till tolv dagars ledighet, och med lediga söndagar blev det två veckor. Innan dess hade semester bara varit förunnat vissa, framför allt högre tjänstemän och andra med ansedda och välbetalda yrkesgrupper. Genom särskilda avtal hade de 2–3 veckors ledighet, en del till och med mer." ( källa: mixr)

Själv ska jag ha fyra veckors semester, förskolan jag jobbar på har stängt!
Jag och barnen ska ha fyra mysiga, sköna lata, veckor tillsammans. Tyvärr är inte Joakim ledig tillsammans med oss, men vi får några dagar ihop.

Givetvis har jag många planer för ledigheten, men jag ska försöka ta det lugnt också...lite i allafall.

4 kommentarer:

Mys och hemtrevnad sa...

ha en härlig semester!!! kramis semlan

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Trevlig semester, wow, fyra veckor i rad...inte helt fel ;O)
Jag ska vänta tills augusti, ska t.o.m. jobbar på min födelsedag ;O( snyft...men man få väl vara glad att ha ett job att gå till ;O)
Kram i sommarhettan, Petra B.

Ullis/Leva på landet sa...

Skönt att du får semester i år. Man behöver den för att få ny energi och ladda upp.
Ha en bra vecka!
Ulrica

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej tjejen,
Gud så härligt för dig att äntligen få efterlängtad semester. Jag jobbar också denna veckan och har sen även 4 veckot men skulle kunna vara mång fler....

Ha det gott min vän
Kram Anna