söndag 8 augusti 2010

Slutet och början.

I dag är sista dagen på min semster och i morgon är det åter dags att gå till jobbet. Framför oss ligger en lång höst. Jag har lite blandade känslor som bråkar i kroppen.
Samtidigt som jag ser fram mot att börja jobba, vill jag vara ledig och göra färdigt alla projekt jag satt igång. Dessutom har jag flera ogjorda saker kvar på att göra listan.
Men hösten är ju lång så det finns tid över att hinna med alla saker.
Vad skulle jag göra om jag vaknade och alla saker var färdig???
Kortslutning.....

bild lånad från Gård och Torp
Ett projekt som jag nu gjort nästan klart är ett skåp som ska stå i köket med alla handdukar och dukar snyggt vikta i. Det är inte helt klart så ni får vänta lite på bilder.
Köket är i slutskedet av renoveringen. Det är sååå skönt att äntligen kunna gå ut dit utan att ha arbetskläder och skor på. Tack till mina snälla föräldrar som hjälpt oss!
bild lånad från Vakre hjem & interiör.
Vår trädgård har också visat sig vara ett lång-projekt. Det är väl egentligen det som är meningen med en trädgård. Det händer små förändringar och dyker upp problem och möjligheter hela tiden. Underbart!
Ibland önskar jag att allt var perfekt med det samma, men vad skulle jag då pyssla med.
Det är lite meditering för mig att få ligga på knä i rabatterna eller påta i mitt växthus.
Nu är det snart dags för plommonskörd och senare i höst är äpplena klara. Då fyller vi skafferi och frys med trädgårdens guld!
I dag ska jag iväg på en liten utflykt! Bilder kommer senare!

5 kommentarer:

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej CIlla!
TAck för omtänksamma ord! Idag ska jag ut och loppa lite, hoppas på några krukfynd som jag sedan ska fylla med höstiga blommor. Kom på det nu när jag kom hem att min trädgård är en utpräglad vår/försommarträdgård, så allt är liksom slut vid återvändandet efter semestern... det blir ett roligt litet miniprojekt det här:-)
Ha det gott! H.
PS Ska också börja jobba igen nu... sådär, va?

Hem ljuva hem sa...

Ja vi är nog många som ska börja jobba i morgon ige efter en härlig semester. Har också en massa projekt som inte blivit gjorda pga av den varma sköna sommaren. Men ser fram emot hösten då man kan vara inne och fixa och pyssla..sen kommer ju den härliga julen och alla man vill göra tills dess :-) Så nu får vi blocka framåt med positiva ögon och minnas den härliga, varma sommaren-10..Men den är ju inte riktigt slut ännu flera dagar med värme kommer det nog att bli..
Ha en skön söndag och en bra jobbstart.
Kram Anneli

Stina sa...

Jag ser fram emot det där skåpet.:-) Hoppas att du tycker att det går bra när du väl börjat jobba igen.:-) Kram Stina

Ullis/Leva på landet sa...

Jag känner precis likadant som dig, men det brukar ju vara kul att komma till jobbet igen. Ja tänk om det gick att skicka väggen, skulle inte vara så dumt. Nu ligger det mesta av bården och piraterna i en svart sopsäck här hemma och nu är det en bård med lastbilar framme istället. De vill han inte heller ha;)
Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej go´a vännan! Tack för besöket igor, trots ösregnet...jag blev så glad att du kom.
Och du, det var en strid ström av besökare fram till halv fem....vid 70 pers. tappade jag räkningen ;O) Bara glada trädgårdsentusiaster.
Kram, hoppas att snart träffas igen. Petra B.