onsdag 11 augusti 2010

Tusen möjligheter- en trädgård del 2

 I dag fortsätter jag rundvandringen i Petras vackra och inspirerande trädgård i Stora Isie.

Nästan längst ner i trädgården hittade vi Petras trädgårdsland omgärdat av staket. Även här inne frodades grönskan trots torkan i sommar. Grönsaker och blommor i en härlig blandning.

Vi ena kanten hade fruktträd stammats upp vilket ni ser här på bilden. Den vackra dekorationen med stenar från stranden tycker jag är underbar!

image

Något som satt spår i Ludvig och Ronja är Petras härliga bäck som rinner genom trädgården och vindlar ner i en damm intill huset. Dess porlande ljud och vackra framfart gör verkligen att jag vill ha en damm. Så nu måste jag krama min man extra hårt eftersom jag tror han får hjälpa mig att gräva.

image

image

I ett av de stora träden- en Bok har de små trollen hittat en bostad. Gissa om Ronja var imponerad, nu vill hon också duka ute i vår trädgård. Förhoppningsvis kanske en liten trollfamilj flyttar in hos oss också.

image image

 

 

 

 

 

 

  image

image

 

 

 

 

 

 

Genom att trycka på bilderna kan ni få dem större. Då ser ni  bland annat Petras härliga uteplats vid dammen, en snigel som söker sig upp för ett bambuliknande strå, näckrosor i dammen och ett tufft rött hus som byggts för torkvindeförvaring. Ännu ett av alla roliga idéer som jag gärna vill se mer av.

image

Med ett stort leende på läpparna och med massor av inspiration lämnar vi Petras trädgård. Jag blir alldeles varm i hjärtat denna dag trots ösregn och kallare temperatur.

Precis när vi är på väg ut genom grinden får Ludvig syn på dem, de största pennor han sett. Den som ritar med dem, vill jag inte träffa en mörk natt. Men vem vet vad du träffar på i detta sagoland…

4 kommentarer:

Pernilla Tonning sa...

Vilken härlig trädgård! Jag förstår att du blev insprirerad! Jag vill också ha en bäck :)

Joans Country Living sa...

Hej snälla du

Ja, vi havde en helt fantastisk semester ;o) Endnu flere af dine fine fotos fra den unikke trädgård! Fantastisk inspirerende! Ha det nu rigtigt bra! Stort kram, Joan

Anonym sa...

Hej Cilla,
Är inne på din blogg lite då och då alltid lika kul. Jag har kommit över två skåp liknande din "tv bänk" som du målade så snyggt.
Vad gjorde du för förarbete innan du målade, kort sagt har du möjlighet att beskriva steg för steg och vilken färg du använde. Har lite tråkig erfarenhet av att tidigare använt vit färg som gulnat....
Tack på förhand!
Mia
(ser gärna fler foto av den..)

Ullis/Leva på landet sa...

Vilka härligt inspirerande trädgårdsbilder. Behöver massor av sådant för att få idéer till vår trädgård.
Ha en bra helg!
Kram Ullis