lördag 21 augusti 2010

Vi gräver och gräver!

vaxthus 006

Allt regnade har äntligen blött upp jorden och gjort det lättare att gräva. Därför bestämde jag mig i förrgår för att utöka antalet rabatter i trädgården och satte spaden i jorden.

Ludvig och Ronja hjälper gärna till med sådana här projekt och springer fram och tillbaks med sin lilla rullebör för att flytta jord. Tack mina älsklingar!

På varje sida om ingången till vårt växthus har vi nu grävt upp rabatter samt längts ena långsidan. Här ska det nu planteras och fixas så att det nästa år blir mysigt och vackert.

Än så länge har vi bara fått ner  New Dawn-rosen som jag köpte tidigare i augusti. Vid dörröppningen har jag satt ner Stockrosor som växer lite varstans här i trädgården och idag ska det planteras Hortensior och Hostor.

På den tuffa piedestalen , som egentligen tillhör  en trappa ska det snart  flytta en….ja, det får  ni vänta och se.

vaxthus 005

Inne i växthuset fortsätter det hända saker. Jag har möblerat mer. Ett bord från Ib Laursen, har fått bli planteringsbord. Här väntar sticklingar från Mårbackapelargonerna på att få komma i jorden och jag hoppas snart få rötter på min Murgröns-ranka som jag plockat på arbetet.

I krukorna återhämtar sig en Hortensia efter torkan i sommar och i krukan sidan om växer Olivträdet jag fick av en väninna sig större.

Jag hoppas ni alla får njuta av helgen. Tack för alla fina kommentarer. Det glädjer mig att ni vill läsa det jag skriver!

2 kommentarer:

Marita sa...

Vad flitiga ni är du och barnen!! Det kommer ju att bli toppenfint med rabatter runt ditt fina växthus!! Fint du har gjort därinne...
kramar, Marita

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej vännen,
Härliga bilder, härligt att få vara ute och göra lite grovarbeta....och nya rabatter blir jag nyfiken på.

Ha det gott
Stor kram Anna