tisdag 29 mars 2011

Ett svävande blogghörn!

Vårt växthus-mitt blogghörn!
Jag har ingen självklar blogghörna hemma, ibland sitter jag vid vår stationära dator i barnens rum, men allt som oftast tar jag Joakims laptop och sätter mig på någon mysig plats.
Skiner inte solen allt för starkt kan jag till och med sitta ute i växthuset och blogga. Risken är att jag inte riktigt ser vad jag skriver, vilket kan leda till problem...

Äntligen planteringsdags.
 I går var en sådan härlig dag, solen sken och jag och barnen tillbringade hela eftermiddagen ute i trädgården. Jag krattade undan löv och klippte ner rosornas förfrusna grenar. Förra veckan visade Hillevi så fint på sin sida hur man kan ta sticklingar från Lavendel och det passade jag och barnen på att göra igår.
Lavendelsticklingar
 Ronja och Ludvig hjälper gärna till i trädgården, de älskar att gräva och plantera. Får de sedan ta fram vattenslangen och vattna blir lyckan total!
Arbetsplatsen i växthuset.
Nu hoppas vi på många lavendelplantor så småningom. Jag vet av erfarenhet att inte alla klarar sig, men jag är glad för det lilla och vi hade ju en mysig stund i vårt lilla växthus!

6 kommentarer:

Stina sa...

Min blogghörna är precis lika dan! (Fast jag har inget växthus...) Så härligt med lavendel! Har också en hel del och förra året blev det ännu mer mhja sticklingar.... (Lägger genast din blogg i min lista - såg att jag missat!)

Kram!
Stina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det är super bra att göra så, funkar prima. Jag ha rinte vågat klippa min än dock men nu när jag ser att du har gjort det, ska det hem och klippas.

Kram Anna

Hur går det på nya jobbet?

Stina sa...

Ja, vi kan ju byta väder vi två. Det ser jag ju.;-) Kram Stina

Knaada sa...

Vad härligt att kunna sitta ute!

Jag håller mig till mitt lilla hörn i vardagsrummet ett tag till, en halvmeter snö här utanför :)

Helena sa...

Vilken mysig härlig dag ni haft tillsammans!Kul att barnen vill vara med :-)
KRAM från mig!

Så Vitt Jag Vet sa...

Vau att sitta i växthuset och blogga.. Ja på sommaren kan man sitta ute på terassen.. Nog är det med teknik konstigt...
Ha det bra !
Kraam
Sanne