söndag 24 april 2011

Hallen - ett smakprov

Som ni vet har jag tidigare berättat att vi renoverar hallen. Som alltid när vi ska göra något tar det dubbelt så lång tid som beräknat. Jag tror att det ska vara klart på ett par dagar, men oftast tar det ett par veckor...

Nu är i alla fall tapeterna på plats, efter nerrivandes av X antal lager gammal tapet, igenmurande av nedfallande puts, spackling och slipning. Detta är första rummet i huset vi tapetserar, de andra är vitmålade. Nu ska golvet målas grått, vilket får göras en helg när barnen och hunden inte är hemma. Dessutom ska nya lister på plats och målas samt att trappan upp till ovanvåningen ska fixas till.

 Jag har hittat en superfin, gammal ram på loppis som ska målas och bli en spegel. Den ska få hänga ovanför byrån som redan är välfylld med familjens vantar och mössor.
 Dessutom ska det tillverkas en hatthylla med hängare. Vi kan inte hitta någon vi vill ha, så då får min snälla man tillverka en själv. Jag ritar och han fixar...
Ni ska få se fler bilder när resten är klart. Nu i Påsk har vi tillbringat dagarna i trädgården. Jag har överansträngt min högerhand och den är svullen som om jag blivit getingstucken. Alltså blir det bara lite gjort, jag har flyttat runt buskar och gjort i ordning nya odlingsbäddar. Det underbara påskvädret är ljuvligt och ikväll ska vi grilla med vänner.

Hoppas ni också har det trevligt i Påsk!

Stor kram till er alla♥

6 kommentarer:

På Nylund sa...

Jättefint! Bra med korgar för förvaring.

Ha en fortsatt fin dag!

Kram D

Marita sa...

Men vad gulligt det blir, ska bli kul att se när det är klart! Vilket härligt väder vi har!! Vi har också hållt oss utomhus så mycket vi har kunnat! Trist att du har blivit så svullen... var rädd om dig!! Önskar dig en fortsatt härlig helg!
kram, Marita

Helena sa...

Så söt så tapeten!Kommer bli jättefint med vitt golv till.
Fnissar åt påskkärringen så kan det gå :-)
KRAM från mig!
ps.krya på handen!!!

LissenTo sa...

Fin tapet och jag vet att allt tar så mycket längre tid än man tror.
Men en lycka när man börjar se resultatet.

Ha en skön dag. // Kram Lissen

ELLINOR sa...

Halltapeten är ljuvlig!

Påskhelgens underbara väder har sannerligen väckt liv i oss alla...idag vi njutit av nyklippt gräs, läääänge sedan sist!

Kram Ellinor

Anonym sa...

Hej!
Vilken fin tapet, vad är det för tillverkare/tapet.
Är på jakt efter ny halltapet
och denna ser lovande ut
men den kanske inte finns kvar längre:)