torsdag 7 mars 2013

Den som spar han har….

advent 023

Med jämna mellanrum får jag en knasig idé. Jag tänker att jag ska städa ur hela huset och göra mig av med allt jag samlar på.

Eller vänta? Det är nog egentligen min mans idé… Iallafall överväger jag det en stund, ja, knappt en minut.

Sedan kommer jag på att det går ju inte. Jag kan ju inte skiljas från mina saker. De flesta saker har en historia och ett värde som är värt mer än pengar. Som här på bilden.

De vackra burkarna för kryddor har jag fått i julklapp av min snälla syster , Anna.

Skolplanschen på kon, köpte jag på Rum och Trädgårdsmässan i Stockholm för ett par år sedan. Mest för att blidka min man som gillar kossor och då kändes det sååååå rätt att köpa den. Dessutom sa han kanske inget om alla andra saker jag släpade hem.

Den fina termometern och hjärtat är av nyare modell och inköpt under en liten trädgårds och på-landetbutiks tur jag oh en rar väninna gjorde förra sommaren. Sedan, glasburkarna, som står i en liten hylla, har jag fyndat på en av de otaliga loppisar jag besöker.

Så, det är som ni förstår inte så lätt att göra sig av med något.

Idag städar jag garderoben. Det är inte lika svårt att skiljas från kläder, men det är inte lätt när en viss tröja har varit med vid ett visst tillfälle. Eller barnens kläder, speciellt de från deras yngre år. De har också en historia.


Vad samlar du på?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ååå va jag känner igen mig. Härligt skrivet. fast jag samlar nog mest på lyckliga stunder tror jag och just nu verkar det som om jag samlar på damm också:)
Ha det fint.
Kram/Berit

Anonym sa...

Нe runs ѕuccessful technоlogy company Outsоuгcеrу
buѕiness whіch sold part of its strategic hardωare.Revіeω my ѕite: mla.mrooms.org