tisdag 5 januari 2016

Brrrrrrr.....

Så kom då snön. I morse när jag körde till vårdcentralen för att ta blodtrycket började det yra snöflingor i luften och när jag väl klev ut igen efter besöket, vräkte det ner. 
Inte nog med att blodtrycket var för högt, vi har inga vinterdäck på bilen. Så det får fixas under dagen idag. Hade varit bättre med sol och värme men jag får väl vänta ett tag misstänker jag.
På något sätt känns adventsstjärnorna i fönsterna bättre placerade nu när snön lyser vit utanför. Jag som tänkte plocka undan julen idag.
Vårt växthus i snöväder.
Några som tyckte snön var rolig var kattungarna. Merlin och Morris for ut med rasande fart när jag steg in genom dörren hemma. Fast glädjen blev kortvarig, efter ett par minuter jamades det utanför dörren och när jag öppnade kom två blöta, kalla kissar in. Nu ligger de här på köksbordet och värmer sig invid elementet. Kalla tassar vill ingen ha!

Ute i växthuset står nu mina medelhavsväxter, förhoppningsvis klarar de av kylan som kommit. Tidigare vintrar har vi haft med inomhus, vilket gjort att vårt vardagsrum sett ut som ett djungelrum. Växthuset är isolerat i golvet och jag tror att de kommer överleva kylan. 

Innan jul fick jag upp utebelysningen runt uteplatsen. Jag älskar utebelysning och vill ha den året runt. I somras drömde jag om att pergolan skulle överväxas med klängrosor och klematis och på kvällarna skulle doften av rosor kunna kännas när man sitter på uteplatsen i ljuset av de kulörta lamporna. Nu är bilderna på växthuset taget vid halv nio-tiden på morgonen så den där supermysiga känslan infinner sig inte riktigt.
Januarisnö
 I dag ska jag färdigställa lite projekt som ligger och väntar. Födelsedagspresent till min syster måste fixas klart. Hon fyller ju år i morgon. Dessutom har jag fått fler beställningar på mössor som ska skickas iväg. Det är bara att sätta igång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser så härligt ut hos dig Cilla! Hoppas att jag snart får se ditt växthus IRL! Kram från Lindome/Anette