söndag 4 september 2011

Cup Cakes- Vanliga muffins med gottgott på

 

Något barnen och jag här hemma, ja även maken och hunden är överens om, är att hembakat är bäst. Tiden räcker inte alltid till men med jämna mellanrum åker förklädet på och jag blir en  präktig “bull-mamma”. Det ska gärna vara riktigt smör och bruna hönsägg, jag tror helt stensäkert på att det blir bäst då!!!

image

Någon som jag tycker är vääääldigt präktig är Leila (och jag orkar aldrig titta på hennes fantastiskt iordningställda TV-program), men jag gillar hennes recept. Här kommer grundreceptet (med mina kommentarer)på muffins ( i Leilas värld heter de Cup Cakes) som vi numera har uppsatt på kylen för att ha till hands när baknojan faller på:

Grundrecept Cup Cakes
100 g smör
2 st ekologiska ägg (bruna duger i min värld)
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3% (är den bara från Skånemejerier är jag nöjd)
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt

Gör så här

1. Plocka fram ingredienserna.

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. (Vem vill göra små?)

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Cream Cheese Frostning

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost (Icas cream cheese duger utmärkt)
Några droppar valfri karamellfärg

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen(muffinsen)och garnera med strössel eller blommor.

2 kommentarer:

Lilla Kullan sa...

Jag tittar inte heller på Leila. Men jag har hennes böcker. Fast jag har inte använt dem än. De står bara där, för jag joxar och har mig i köket med min hjärna ändå.
Kram Stina

Christina sa...

Gillar din kommentar "bara den är från Skånemejerier"! Samma tanke har jag. Gillar inte heller Laila har svårt för smilet och blinkningarna. Gillar din blogg, så jag blir följare. Hälsningar Christina också från Skåne.