måndag 8 mars 2010

Trädgårdsnördar

Är nu tillbaks i vardagen för ett par dagar innan nästa mässhelg i Stockholm.
Det har verkligen varit kul att få vara en del av inrednings och trädgårdsvärlden igen, om än för ett par dagar.
Har haft väldigt kul eftersom jag tycker om att studera människor. Förhoppningsvis kan jag i gengäld bjuda på ett gott skratt tillbaks någon gång.
Mässbesökarna i helgen var antingen uppklädda till tänderna i de "rätta" kläderna och den senaste frisyren. Jag tror jag sett varenda Odd Molly kofta i hela Malmö. Skorna har aldrig känt grus under fötterna och fingrarna vet nog inte hur det känns att ha jord under naglarna...
De nästan rynkade på näsan när man tilltalade dem, en kvinna påtalade att det luktade stall i mässhallen????
Sedan har vi den inbitna trädgårdsälskaren som precis rest sig ur rabatten för att ta rullebören med in på mässan. Skitiga fingrar, tovig i håret av vindens sus och med röda rosiga kinder av mycket frisk luft. Det lyser i ögonen av längtan efter att få hem och sätta fröerna i marken...
Ja, det finns en av varje. Vilken är du?

2 kommentarer:

Marita sa...

Jaa, vilken är jag...jag är nog någonstans mitt emellan tror jag. Har inte de senaste kläderna (även om jag skulle kunna tänka mig att glida runt i en fin Odd Molly tunika!!), men jag har heller inte de riktigt bonniga kläderna heller... har inte så mycket jord under naglarna för tillfället, men de är inte heller vackert filade och lackade. Håret är inte tovigt och tufsigt av vinden, men heller inte perfekt tillrättalagt...ja, vad ska man säga? Nog är jag mitt emellan...eller kanse en alldeles egen "typ"! Fniss!!
kram, Marita

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag är nog oddmolly med jord under naglarna. Gills det? Kul att du kom förbi bokhandeln med vår bok och gulligt att skriva om den på bloggen.
Mässor ger väl ganska blandade känslor de med - både kul och jobbigt. Jag har lagt till dig i min blogglista så jag kommer ihåg att hälsa på dig då och då!
Eva