söndag 20 juni 2010

Bröllopshelgen avklarad

Lördagen bjöd på kalas i dubbel bemärkelse. När jag hämtade Ronja och Ludvig hemma hos mormor och morfar i lördagsmorse bjöds jag på fint kaffekalas i trädgården. Underbart kul att få slaska med vatten och hälla hit och dit....
Lördagseftermiddagen tillbringade jag delvis framaför bröllopssändningen på TV och i trädgården.
Dagen till ära avslutade vi middagen med tårta. Mums!
En historisk händelse som denna ska uppmärksammas och jag tror att även de som inte är förtjusta i kungahuset ändå titta i smyg på TV:s sändning.
I dag har jag jobbat med att få bort ogräset i trädgårdslandet. Det kalla vädret har gjort att flera grönsakssorter inte kommit upp, så idag sådde vi om.
Förhoppningsvis blir vädret bättre och vi kan få en bra skörd så småningom.
Mina duktiga barn hjälper så klart till med alla trädgårdsbestyr. I går slipade Josefine, Jockes dotter, vår slitna trädgårdssoffa och oljade in den. Tack vännen!
I dag ville Ludde och Ronja måla och då slipade jag våra trädgårdsredskap och så fick de blaska in dem i olja.
Givetvis måste inte barnen hjälpa till, men de tycker det är så kul att vara med i trädgården.
Jag får knappt ha hackjärn och kratta i fred. Men som ni ser har de egna redskap. Nu efterlyser jag hackjärn i barnmodell.Lite lek har också hunnits med. Här sitter Ludvig med Ronja på bönpallen på familjens nya sommarvän....toppen!

4 kommentarer:

Åsa sa...

?? Har ni köpt moppe?? =)

Tigris Predikantan sa...

Nej, allt gror inte ... dags här med för ny sådd.
:)

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Även här få man så om, men det mesta gick upp som det skulle. Bröllopet i lördags var sagolikt, jag blev helt tagen av det, hela ceremonin och kortegén, talen ...allt var så magiskt skön.
Så söt dina barn sitter och kallasa vid sina små bord. Jaha, har du så många hjälpande händer i trädgården? Fint. Kram Petra B.

Mys och hemtrevnad sa...

vad kul att barnen är deltagande och närvarande, det är kvalitetstid för oss i mitt hem...umgås sida vid sida...njut av att de är aktiva! Härliga bilder!kramis semlan