torsdag 3 juni 2010

Jag är så avundsjuk...

bild från Country Living
...på folk som har ordning och reda i sitt hem. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag förstår inte hur man kan ha det fullkomligt perfekt och städat hemma alltid. Vissa människor ser inte ens ut att bo i sina hus eller vara i sin trädgård.
Gräsmattan som en golfgreen, inte en maskros någonstans. Förnsterna glansigt nyputsade, gångarana krattade och buskarna välansade. Dessutom blommar växterna i perfekt nyans till det nymålade huset med en "rätta" ytterdörren.
Tittar du sedan in genom fönstret hänger vita skira gardiner framför de perfekta blommande pelargonerna tillsammans med senaste inredningsdetaljen. Hur går det ihop?
För det första hinner jag inte, för det andra har jag varken tid eller råd. För det tredje så måste jag jobba samt ta hand om barn och hem, dvs tvätt, städ, matlagning med mera.
Hur får ni andra vardagen att fungera? Behöver lite präktiga husmorstips, eller jag ska behöva låsa in barn och djur???

5 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Ja, som många sagt före mig: det märks när folk LEVER i sina hem ... inte för att det skall vara smutsigt men med barn och jobb och ja, överhuvudtaget ... vad prioriterar man mest när man bara lever en gång?
:)

Anonym sa...

Hej!

jo det är ju jättefint på bild, men tror du inte att de har städat i en vecka innan tidningen kom? Tror ingen har det så jämt... Jag gillar mer den lite "rufsiga" stilen, iaf i trädgården... :)

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag tror det är en fasad på ytan som lätt kan både ändras och falla ner.......det är skönt när man ibland känner sig nöjd att det är hyfsat där hemma men i nästqa sekund ser det ut som ett bombnedslag..så är de här, det går lite upp och ner.

Ha det gott vännen
Kram anna

Marita sa...

Ja, då är vi två! Jag kan inte heller förstå hur man lyckas att alltid ha det perfekt överallt... det är ju helt omöjligt, hur mycket man än försöker! Numer kallar jag vårt hem för bohemiskt, för mig betyder det att det är lite dammigt, lite rörigt men väldigt kärleksfullt! Man är välkommen om man stå ut med det ostädade kaos som råder! Men visst, jag tycker om när det är fint, skinande rent hemma...men det är det ju så himla kort stund så det är bara att sluta tro att det ens är möjligt!!
kram, Marita

Möllebacken sa...

Det är inte lätt att hålla ordning. Jobbar man och har barn och djur så är det inte lätt, Jag var tidigare så att jag städade så fort jag var ledig och försummade min egentid vilket gjorde att jag mådde dåligt. Nu har jag lärt mig att det är okej att inte ha det tiptop överallt, och kunna göra något med sina nära och kära. och jag håller helt med Marita. Perfekt beskrivning.
Kram Pella