fredag 4 juni 2010

Sommar och sol

bilder lånade från Country Home
För ett par dagar sedan gnällde jag över regnrusket och nu har vi högsommarvärme här i Skåne. Fantastiskt!
I dag går min älskade make sista dagen i skolan, sedan har han "sommarlov". Som andra skolelever ska han sommarjobba, på Lantbruksskolan, i kostallet.
Så det blir tidiga morgnar och i bland sena kvällar som gäller. Själv jobbar jag fem veckor till sedan väntar en fyra veckors lång semester. Vi kommer inte ha mycket ledigt tillsammans så därför hoppas jag på ljumma sommarkvällar då vi kan njuta i trädgården.
Helgen som kommer ska vi tokrenovera färdigt på nedervåningen. Vi har dragit ut på detta alldeles för länge på grund av skolarbete och jobb. De dagra vi varit lediga har andra saker behövts fixas.
Om en vecka kommer Joakims ena tonårsdotter på besök och var ska vi placera henne? Hängmatta i trädgården?
Nä, nu måste vi ta i med arbetshandskarna och får spacklat och målat färdigt i kök/matrum och vardagsrummet. Dessutom behövs mer ljus på toaletten, hur ska hon annars få använding av beautyboxen :-)
Dessutom LÄNGTAR jag att få halvligga i vår sköna soffa, som varit undanstuvad i snart ett halvår, sätta på TV:n, lägga upp benen på soffbordet och mysa framför en bra film.
Fast en hängmatta i trädgården är ju faktiskt ingen dum idé.

2 kommentarer:

Lauras gård sa...

Oj, ni verkar inte behöva fundera på vad ni ska syssla med på ledig tid... Visst står renoveringen still lite var stans här med. Nu har mannen dragit i gång med en halvfärdig altan och börjat göra i ordning där växthuset ska stå. Jag läste ditt förra inlägg. Jag tror inte folk har så perfekt hemma som det kan se ut på en bild. Har man barn är det inte ordning och reda, det går inte i hop. De rör till och man har inte tid att städa och plocka över allt. Man måste ju hinna laga mat, tvätta, handla phu! Ha inte dåligt samvete, alla har nog mer eller mindre rörig. Man får sopa smutsen under mattan och se glad ut *blink* Kram Stina

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Skrattade hjärtligt när jag läste ditt förra inlägg. Kära Cilla, kom gärna hit på besök, mina dammråttor visar sig snällt i varje hörn.
Har ni verkligen kunnat renovera mycket nu i helgen som gått??? Vädret var ju alldeles underbart och vem kan vara inomhus då ????
Kram, Petra B.