söndag 25 juli 2010

Inredning- och trädgårdsutflykt!

I fredags blev det äntligen av. Min kära vän C och jag har i snart två år pratat om att göra en liten inredningsrunda. Nu har vi äntligen kunnat göra slag i saken. Ronja och jag stuvade in oss i Cs bil och sedan bar det av norrut, mot Blentarp.

Här ligger sedan en tid tillbaka det trevliga cafét och inredningsbutiken Smaksak, inhyst i Blentarps gamla lanthandel.
Här botaniserade vi och frossade i vackra saker från Rice, Ib Laursen m fl. Skulle kunna spendera en förmögenhet på vackra saker, men köpte faktiskt inte så mycket. Tänkte visa mina inköp senare i veckan...


Den mysiga miljön med integrerat café inbjuder till merköp, jag lovar...


Vi intog vår smaskiga fika utomhus för att inte frestas att handla mer, en underbar nybakad kardemummabulle med gott kaffe. Allt är bakat på ekologiskt mjöl och du kan välja mellan allt från surdegsbröd till lavendelskorpor.


Sedan körde bilden österut, vidare mot A Mouse In A House, inredningsbutiken inbäddad i Sövdeskogens grönska. Här fick jag hålla hårt i plånboken för att inte fylla bilen med franska inredningsdetaljer i vitt.

Nöjda styrde vi bilen mot Ystad och trevliga Åbergs trädgård. Här behövde vätskenivån höjas och vi fikade, än en gång, denna varma, soliga dag.
I skuggan av parasollet njöt vi av synen av lavendel, rosor och andra växter i denna mysiga miljö.

Näst sista stoppet för dagen gjordes i det nyöppnade orangeriet vid Kom I Luckan vid Ystad Saltsjöbad. Här har en sommarbutik med trädgårdstema slagit upp dörrarna, sidan om den mysiga krogen. Vi lockades av Garden Girl-kläder, dansk inredning och medelhavsväxter. Svårt att motstå!

Jag hade vilken dag i veckan också kunnat tänka mig att ta med mig det vackra orangeriet hem....de kan ju få mitt gröna i utbyte...


Trötta och hungriga styrde vi till slut bilen hemåt. Sista stoppet gjordes vid Fiskerian i Mossby, där vi provianterade rökta makrillfileér. Dessa avnjöts i vår trädgård tillsammans med nyskördad potatis från vårt land och smaskig romsås.
Tack C för en mysig dag! Det här gör vi om snart igen.
En stor kram till min snälla söta dotter Ronja som glatt hoppade i och ur bilen vid alla stoppen. Vid ett par tillfällen lät hon sig mutas av en och annan glass...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig runda, jättebra utflyktstips!!
Kram Eva

Levindas Värld sa...

Vilken härlig dag ni haft! Såna där tripper är roligt att ta sig för emellanåt :)

Ha det fint!

Mys och hemtrevnad sa...

vilken snäll tös du har som mutas med glass. Förstår att er runda var riktigt härlig, ska bli spännande att se inköpen....kramis

Stina sa...

Haha...Jag höll på att dö av skratt av din kommentar!:-D

Härligt ställe ni varit till.
Kramis

Home No.1 sa...

hej! Låter som en toppendag som jag skulle gillat! Titta in hos mig där pågår en tävling där du kan vinna en mormorspläd! Kram Annica.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Låter som en dag jag oxå skulle vilja "genomlida".

Kram Annica