fredag 9 juli 2010

Sol i sinnet!


Äntligen har jag semester! Min första betalda semester någonsin. Det känns fantastiskt! Med det här underbara vädret känns det som vi befinner oss på varmare breddgrader.
Ljuvligt!


I morgon ska jag och barnen ha sovmorgon, sedan ska vi äta frukost i trädgården med Joakim när han kommer hem från mjölkningen.
Antagligen kommer jag inte kunna låta bli trädgården i morgon, men det räknar jag inte som arbete. För mig är det terapi, att kunna rensa ogräs, klippa gräs och plantera.

Perennerna behöver en hel del vatten just nu, de har inte hunnit rota sig utan slokar i värmen. Rosorna är det enda som verkar trivas ordentligt. Gamlingarna som vi köpte huset av har lämnat några stackars rosor i rabatterna som jag gick hårt åt med sekatören i våras.
De verkade gilla min behandling och blommar nu med gigantiska röda rosor.
Något som också trivs i solen är mina Mårbackapelargoner i matrummet. De blommar med massor av rosa blommor. Jag älskar pelargoner, speciellt deras doft som för mig påminner om sommar och sol!
De kräver en del vatten men växer och frodas i värmen, så nu kan vi njuta av härliga blommor vid matbordet.

Nedanför blommorna ligger katterna i kökssoffan och myser. De trivs inte så bra i solen men får nya krafter framåt kvällen när det blir svalare.

Den vackra träsoffan har jag ärvt efter min mormor och morfar och den står nu vid köksbordet. En uppskattade plats för såväl katter som barn.

Nu ska jag fira min semester med att glas rött vin. Mmmmmmm!

4 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

Grattis till din första betalda semester! Jag har inte kommit dit ännu... hmmm när SKA man växa upp egentligen?! *haha*
Vilka vackra pelargoner du har. Kanske kan smyga in en bild på rosorna? Blir så nyfiken när du beskriver dem.
Trevlig semester!
Kram/ Anna

hemma hos lilla mej sa...

Skål och grattiis till semestern.Vilka fina bilder du visar.Fina pellisar har du.Ha en mysig kväll mys och njut.Kramar Rita ♥

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej vännen,
Visst är det underbart med betald ledighet. Jag håller med dig det är underbart att få plocka och hålla på i sin trädgård.

Vi hörs snart
Kram Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Härligt med semester. Är ju inte alls arbete att vara i trädgården och pyssla om man gör det för man känner för det. Gillar också pelargoner mycket.
Kram Ullis