onsdag 28 juli 2010

Vikt-iga ord!

Igår var jag hos sjukgymnasten i Skurup för inskrivning. På grund av mitt höga blodtryck och min övervikt har jag ny fått “FaR”, Fysisk aktivitet på Recept.

Efter att han vägt in mig och mätt mig, fick jag cykla motionscykel i tio minuter. Egentligen ska man gå på ett löpband, men sjukgymnasten ansåg mig för vältränad (skitmallig), så jag fick cykla!

När detta var avklarat konstaterade han att jag hade bra kondition men skulle akta mig för att anstränga mig (hjärtat) för hårt. Dvs. inga sprintlöpningar och inga maxlyft i gymmet.

Så nu kan jag fortsätta lufsa runt på vägarna med min ledarhund, Ozzy. Dessutom ska jag ta mig till styrkelokalen för att lyfta lite skrot.

Fem träningspass i veckan ska det bli!

Skulle jag nu inte gå ner i vikt av detta recept, så har jag skaffat mig följande mantra:

(införskaffad på turen i fredags)

utflykt 034utflykt 033

9 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Häftigt skylt, skulle passsa hemma hos mig.....jag är alltid den som är mest överviktig, oavsett vilka vänner vi har hemma......men nya tag när jag börjar jobba ska det bli och nu blir det små prommender varje dag med lilla Alvin. Vad sägs om att ha en lunch date i nästa vecka på Tirup?

Ha det gott min vän
Kram Anna

Anonym sa...

Om man kopplar ihop dig och mig med en slang, så kan kanske blodtrycken jämna ut sig? Mitt blir högre och ditt blir lägre...

/Boel

Marita sa...

Kämpa på vännen...själv ska jag börja på Nautilus nästa vecka. Jag går visserligen ner i vikt, men jag är ju inte precis fast i kroppen....så det är bara att bita ihop och träna! Du ska se att både du och jag kommer att få de mest avundsvärda figurerna i the hole country!!! Lycka till!
kramar, Marita

Mys och hemtrevnad sa...

jag är med överviktig men mitt problem är inte att jag inte går ner i vikt utan att jag inte får tummen ur att gå ut längre.(latare än latast)..fast jag fortsätter att äta massa go mat...hopplös! Hoppas att det går bättre för dig än för mig. Sänder härmed pepping över "nätet" kramis semlan

Anns Gröna sa...

Fniss, de kloka orden snor jag direkt - passar verkligen bra här också!
Lycka till!
Kram
Ann

hesan sa...

Vilken läcker skylt!
Lycka till med träningen :)
Helena.

helena sa...

Vågar jag utmana dig till onsdagsträning till hösten? Lätt och lagom gympa. Bra gympapass utan hopp men med bra touch på styrka och kondis.. Till våren är det kanske du som "vickar" för mig på mina tisdagspass :)

Så vacker din mårbacka är!
Kram
/H

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju jättebra att få en sådan start. Tycker att det är så svårt att komma igång. Skylten var ju så läcker.
Kram Ullis

Joans Country Living sa...

Hej snälla du

Bare en lille hilsen for at sige BRA ;o) Det er super, at man kan få fysisk aktivitet på recept. Det kunne jeg også behöve, men det fungerer tyvärr inte så hos os! Så - min snälla mand betaler gymmet for mig nu, hvor jeg ikke har nogen indtägt! (Min vikt er også for höj nu og min ryg dårlig efter operation i år 2000!!) Vi skulle ha kunnet träne der tillsammans, ha, ha ;o) Håber det kommer at gå rigtig bra for dig... =;o)

Stort kram fra mig!
Joan