måndag 21 mars 2011

Öppna nya dörrar

Vårt nya projekt är farstun,dvs hallen ut mot vägen. Finingången kanske vi ska kalla den, eller kan vi kan kalla den när den blir klar. Just nu återstår åtskilliga timmars arbete. Jag tänker inte visa er allt än, men vill bjuda på en godbit.

Mannen och jag är ofta oense om det mesta och just nu gäller det gamla kontra nya saker…

Jag gillar allt som är gammalt, charmigt och avskavt medans han vill att det ska vara funktionellt och praktiskt.

Just nu diskuteras husets dörrar. Huset är från 1920 och dörrarna borde vara lika gamla. De har under åren “renoverats” genom att man spikat på en masonitskiva med X antal småspik och sedan klistrat på en tunn plastremsa med trä liknande “dekal”. Detta tror jag var modernt på 70-talet, då spegeldörrar var helt ute!

Min man är inne på att vi skulle köpa nya dörrar med ordentliga lås, speciellt till toaletten. Jag tycker att vi ska renovera de dörrar som finns. Efter ett tags dividerande ficka ja g min vilja igenom och toalettdörren åkte av i en hast. Just denna dörr till husets enda toalett vill vi inte vara utan någon längre stund.

Min man fick loss masoniten och sedan fick jag dra ut småspik, skålen ni ser på bilden innehåller ena sidans spik!

dorr 008

dorr 009dorr 010

dorr 011

 

 

 

dorr 012

 

 

Efter ett tags skrubbande med kaostikssoda och vatten blev dörren så här snygg! Tack och lov är den nu på plats igen! Till och med Joakim håller med om att det blev snyggt. Till sommaren ska den målas vit!

Mina söta små barn bjöd på dagens vårglädje. De kom in med en hel hink full av vårblommor, även en del av de nyplanterade penséerna fick följa med in och pryda bordet!

dorr 005

7 kommentarer:

Charlotta sa...

Här suckas det också högt när gamla saker följer ned hem. Vad snygg dörren blev! Man ska inte slänga ut allt gammalt utan ta till vara på charmen. Visst är det jobbigare men det blir ju himla snyggt!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller på dig och vilket snyggt resultat, helt klart ska det gamla bevaras i gamla hus.
Ser fram emot att få se den vit...jag har också ett anntal dörrar som behöver målas vita men det får bli framåt sommaren om vi hinner.

Hur går det på nya jobbet?

Kram Anna

Eva Linnea sa...

Det är (själv)klart man ska ta till vara det som redan finns.
Och snyggt (snyggast?) blev det ju!
En bra vecka önskar Eva Linnea

Så Vitt Jag Vet sa...

Vau vilka vackra dörrar. Ja vi får nog vara säkra och envisa på vår grej... Sen får man männen med.. Jag har nu projekt hemma som jag behöver min kära mans hjälp, men tiden vill inte hinna till !
Men nog är det skoj att ta tillvara gammalt !
Ha en bra dag !
Kraam
Sanne

Helena sa...

Hej!
Kul att du tittade in hos mig så jag hittade dig:-)
Vilken fin dörr som dolde sig där bakom!Tänk att det ansågs som fult?!Vilken lyx att ha vintergäck i massor!Jag tror jag hade 1 förra året :-)
Hälsningar Helena

Stina sa...

Halloj!
Vad bra att du hittade mig så att jag hittde dig! Toppenblogg - här ska jag kolla runt..... Lägger dig i min blogglista! (Min trädgård är också under uppbyggnad. Det kommer att ta tid för den är stoooooor....)

Kram!
Stina

ELLINOR sa...

Vilken skatt! Dörren kommer att bli så fin!

Har länge drömt om vintergäck i min trädgård. Planterade sådana lökar i höstas, men dessvärre lyser de fortfarande med sin frånvaro...

Ha en härlig dag!

Kram Ellinor