lördag 18 december 2010

"Julstress de-lux"

Snygg städkorg från Claes Ohlsson.!
Igår gjorde jag något jag normalt inte bruka. Gav mig iväg till den stora staden Malmö för att julhandla. Inte nog med att det var till storstaden utan även att det var fredag innan jul!!!
Orsaken till detta kamikaze-uppdrag var att jag ville byta en kjol jag köpt, till annan storlek, och att Josefine behövde handla en julklapp till sin pojkvän. Alltså satte sig de tre shoppingsugna flickorna i bilen, jag, Jossan och Ronja....

Önskebok, snälla tomten!
 Första hindret efter att slira i snöyran på E65, var att hitta parkering vid Mobilias köpcentrum....även en "lugn" bilförare som jag kan osa svavel över andra bilförare och gångtrafikanter i detta läge. Halv tre en fredageftermiddag SKA det bara vara JAG som behöver handla!

Inne på Mobilia fick jag iallafall lön för mödan. Kjolen fanns i min storlek och jag var nöjd. Då visar det sig att butiken Jossan letar efter inte finns hä,r utan bara upp i stan eller utanför stan, norr om Malmö.
Jag funderar då starkt på att auktionera ut min parkeringsplats på Tradera, men backar snällt ut framför en julstressad farbror som tycker jag kör för sakta...och styr bilen norrut men en skrikandes Ronja som vill titta på LEKSAKER!!!
Underbart lapptäcke som jag behöver från Lisa Stevens.
Väl framme vid Burlövs Centrum parkerar vi nästan smärtfritt och går in i det "fyrtiogradiga" köptemplet. Här inne "springer" penisonärer omkring med rullator och en dataskriven handlarlapp från tonårsbarnbarnen med exakta "önskningarna". Föräldrar fyller sina mega-varu-vagnar så de bågna,r med varor i långa banor.
 HAR DET TOTALT GLÖMTS BORT ATT JULEN FIRAS AV GLÄDJE !!!
ISTÄLLET SKA ALLA MÄNNSIKOR BEHÖVA TÄNJA PLÅNBOKEN TILL BRISTNINGBRÄNSEN FÖR ATT UPPFYLLA "VILL-HA-LISTORNA" FÖR ATT SLIPPA BESVIKNA MINER TILL JULGRÖTEN??????

Tyvärr känner jag själv att jag blir ambivalent i denna julstress. Jag vill ju själv uppfylla våra barns önskningar coh jag har själv köpt julklappar. Fast jag har handlat en hel del begagnat, vi har istället för julkort köpt getter och kaffeplantor på Individuella Människohjälpens "Glädjeshop" och vid julbordet har vi dragit ner på julmaten till "lagom". Under hela december har jag försökt dra ner förväntningarna på julafton och försökt förklara för Ludde och Ronja att julen INTE bara är julklappar.
Vad tycker ni? Vad tror ni är rätt eller fel?

Ps. Mina önskelistor är såklart på riktigt... ;-)))ds

3 kommentarer:

Hanna sa...

tack för att jag fick titta in på din fina blogg.
Ha en fin adventshelg!
Kram
Hanna

familjen & inredning sa...

Kan bara hålla med....
vi har dragit ner på många måsten....
som maten, JULKLAPPARNA...
ibland har vi bara köpt sällskapsspel, 1 till de mindre barnen och 1 till de vuxna och så har vi gått och julfikat & bio tillsammans allihop(även de vuxna barnens respektiva),
det har varit väldigt uppskattat....
För jag gjorde tyvärr nåt sånt som man inte ska göra efter en jul - räknade ut vad allt hade kostat, julklapparna, och det var ingen trevlig upplevelse, så efter det bestämde vi att JULEN skulle vara GOD MAT, GEMENSKAP....
åsså börjar vi julaftonsmorgonen med att gå på badhuset och äta julfrukost tillsammans, eftersom vi varit utan snö så många jular och vi behövde nån annan tradition när vi inte kunde åka pulka.
JULkramar Kicki
det

Marita sa...

ja, du...det där med julklappar....jag tycker nog att det blivit helt hysteriskt! Vi försöker mixa praktiska paket med lite mer lyxbetonade...men det är svårt. Varje år försöker vi hålla nere kostnaderna då det känns som de skenar iväg, men vi lyckas inte så bra...Det är ju så himla roligt att ge, att se glädjen när de öppnar paketen...
kram, Marita