söndag 13 juni 2010

Allt tar sin tid!

Jag är för det mesta en sann optimist och tror att varje projekt jag ger mig i lag med ska gå snabbt och lätt att få överstökat.
Ofta har jag flera ofärdiga projekt på gång samtidigt.
Så är det även när vi renoverar. Fast detta är vårt tredje husprojekt verkar det inte ha fastnat i min lilla hjärna att allt tar dubbelt så lång tid som beräknat och kostar dubbelt så mycket som budgeterat. Suck!
Så även i vårt vardagsrum/matrumsrenoveringsprojekt. Jag hade trott att jag redan igår kunde äta en god middag vid vårt köksbord och sedan krypa upp i soffan framför TV:n och mysa.
Tji, fick jag....


Vi har sedan vi köpte huset i fjol vetat att vi hade trägolv under lagerna av plastmattor och tretexskivor. Så igår kväll kunde vi äntligen lyfta bort skivorna och få fram golvbrädorna.
Men då väntade nästa tidstjuv. Hundratals små spikar som skivorna spikats fast med, täckte golvet, och vem vill leva med en spikmatta under förtterna dagligen?
Så det var bara att lägga sig på knä med hovtång och jaga småspik.
Fast jag har inte kunnat låta bli att sätta fram snygga blommor i fönsterna och ta fram mina vackra änglar och smålampor. Jag längtar så efter att få styla och fixa.
Jag forstätter idag...nu ska möblerna in.

6 kommentarer:

Malvina sa...

Håll ut! Det blir superfint när det är klart. Förresten; gör du trädgårdsdesign också? Kram, Sofia (jag heter Malvina här av någon anledning som jag glömt :))

White cotton grass sa...

Har också stått på knä och "plockat spik". så jag vet att det är tidskrävande, men ni får det säkert jättefint sedan när det är färdigt och du får piffa lite :)

kram
helena

Ullis/Leva på landet sa...

Vilket vackert trägolv. Väl värt att vänta på inflytten. Vilket jobb med alla spikarna.

Ha en bra vecka!
kram Ullis

Marita sa...

Det kommer att bli superfint med det vackra trägolvet! Men vilket jobb att ta bort alla spikarna!! Men visst, alternativet med spikmatta på golvet är ju inte direkt lockande!! Det ska bli så spännande att se när det är klart! Du har gjort så fint i dina fönster!!
kram, Marita

Mys och hemtrevnad sa...

känner igen det där med spikplockande*ler kramis semlan

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej vännen,
Det är så vackert med gamla trä golv helt klart värt att dra massa spikar. Så fint det blev i ditt fönster, härlig spalje.

Ha det så gott vännen
Kram anna