tisdag 29 juni 2010

Sol och värme!

Äntligen har vi fått lite sommarvärme i vårt avlånga land. Det pratas om värmerekord och det kan ju behövas efter vintern vi överlevt.
Eftersom jag har arbetar på en I Ur och Skur förskola njuter jag i solen hela dagarna. Visserligen i en sandlåda eller på gräsmattan, men vad gört det?
Om en och en halv vecka går jag på semester.
Min första betalda semester någonsin!!!
Vårt växthus som jag så stolt började bygga där hemma, efter stormskadan, ligger på is. Eftersom vi inte kan komma överens om var i trädgården det ska stå, så ligger bygget nere.
Jag vill ha det på ett ställe och min man på ett annat...jag väntar och ser...snart ger han med sig...
Eftersom det är så varmt blir det inte mycket gjort, varken inne eller ute. Barnen tar sitt sommarjobb på största allvar...att vattna blommor och grönsaksland med vattenslangen.
Det är inte bara blommorna som blir våta, igår duschades även tvätten, hunden och Jockes stövlar som stod på trappan.
Dessa underbara bilder hittade jag på sidan Mixr, en samlingssida för olika tidningar. Här hittar jag mycket kul att läsa!
Vem vill inte ha så här mysigt i sitt växthus?
Ha det så skönt i värmen och glöm inte dricka mycket vatten!

2 kommentarer:

Marita sa...

Växthus....det drömmer jag om... skulle vilja ha ett ganska stort med ett vackert golv i tegel...en kamin...stora krukor på golvet där det ska växa vindruvor och annat mumsigt...så ska det finnas plats för en härlig sittgrupp...på hösten vill jag kunna elda i kaminen....underbart!!!

Duktiga barn du har! Skönt att de inte fuskar utan går grundligt tillväga...och vattnar allt som ser på tok för torrt ut!! ;-D
kram, Marita

Ullis/Leva på landet sa...

Så skönt att du har semester snart. Är ju inte helt fel med det jobb du har den här årstiden, inte annars heller. Älskar mitt jobb med barnen. Hoppas att det blir som du vill med växthuset:)
Kram Ullis