måndag 13 juni 2011

En plats i solen

bild lånad av Vakre Hjem &Interiör

Jag njuter av varje dag nu. Varma härliga dagar och ljumma ljusa kvällar. Skåne är verkligen underbart på sommaren. Vi har möjlighet att odla samma växter som vid medelhavet men vi slipper den riktigt stekande värmen som följer med klimatet nere i södra Europa.

I mitt växthus trivs vindruvor, citrusträd och oliver. Jag hinner knappt med att vattna men de är tacksamma över värmen.
Fast jag har ett växthus drömmer jag om ett uterum, eller ett orangeri liknande det på bilden ovan. Här kan vi förlänga vår och sommar, sitta invirade i filtar långt in på natten och tidiga morgnar med frukost när det är kyligt.

Dessutom kan vi ta vara på regning dagar, då vi ändå vill vara "ute". Just nu ritar jag och skissar på hur vi skulle kunna göra. Jocke då, jo han suckar över ännu ett av mina projekt som han måste delta i.


Kram på er alla! Kul att jag fått flera nya läsare. Skriv gärna och berätta vem just du är!1 kommentar:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej tjejen,
Vilken härlig bild på orangeri, jag vill också ha men vi får tyvärr inte bygga mer på vår tomt utan måste hålla mig till växthuset på 15 kvm och idag har jag bara 8.5 kvm så 6, 5 kvm kan jag bygga till, får se om jag lyckas övertala maken i sommer annars får det bli nästa.

Kram kram Anna