måndag 6 juni 2011

Blåa drömmarVart tog helgen vägen? Det var ju Kristi Himmelsfärdsdag alldeles nyss! Visserligen arbetade jag i fredags, men nu har två lediga dagar svischat iväg bara sådär...
Vi har fått gjort en hel del hemma i trädgården. Min snälla man har hjälpt mig en hel del och vi börjar se ett resultat av den trädgård vi vill ha så småningom.
Gräset som vi sådde för ett tag sedan har kommit upp tillsammans med en massa ogräs som vi hoppas gräset kväver inom kort.Vi klipper gräset för att få en tjock grön matta att leka på.

Barnens lekslott/borg börjar växa fram och de gör planer för framtida drabbningar.
Förra sommaren fick jag det fina blåa fatet av Helena som har Gardeco. Det hade spruckit, men Jocke lyckades laga det och igår fick det flytta ut under plommonträdet. Till barnens förtjusning är det nu fyllt av vatten och de vackra silverkulorna jag fyndade på loppis.
Snart växer Irisarna, även de i härlig blå färg runt om och fåglarna kan ta sig ett bad.

Vårt senaste projekt är en rund uteplats under plommonträden. Utgrävningen har börjat och idag ska markduk inhandlas.

Jag fick frågan hur det är att ha trädgård som yrke. Och om jag uppskattar min trädgård lika mycket nu som förr?
Kan börja med att berätta att jag älskar mitt jobb. Det är en verklig förmån att få vara ute och arbeta fysiskt hela dagarna. Jag har ju hand om ett större gods och trädgården kan liknas mer vid en park än en trädgård med rabatter. 
Jag sitter en hel del på åkgräsklipparen och kör diverse maskiner såsom grästrimmer, häcksax och traktor. Det blir en del "rabattdonande" med ogräsrensning, men det är de "stora" bitarna som tar tid och ork. Bland annat klipper jag gräset i två låååånga alléer med sammanlagt 522st träd. Känner mig lite snurrig i huvudet efter att ha snurrat runt dessa varje vecka;-) 

Detta är såklart superkul, men när jag kommer hem till min lilla trädgård känns det som ledighet och avkoppling att få ligga på knä och rensa ogräs i mina vildvuxna rabatter. Jag kan välja växter och färger själv. Det är min och familjens trädgård. En plats som inte bara ska se snygg ut, utan även är njutbar. Så jag måste nog säga att jag uppskattar vår egen trädgård nästan mer nu än innan!


Kram Cilla

2 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Tassar bara in för att lämna ett litet fotavtryck.
Kul med rund trädäck runt plommonträdet.
Vilken underbar sommar vi redan har. Har pysslat i trädgården 6 dagar i sträck, kommer att saknar min trädgård redan när jag passerar grinden i morgon bitti ;O)
Kram och trevlig kväll, Petra B.

ELLINOR sa...

Arbetsplatsen låter fantastisk. Vilka ytor!

Svar: Stämplarna är köpta på Clas Ohlson. För att få trycket mer hållbart har jag fyllt i med en vattenfast penna för cd-skivor. Funkar suveränt!

Ha en härlig onsdag!

Kram Ellinor