torsdag 23 juni 2011

Let it rain...

...för mig får det gärna fortsätta regna.
Ja, jag vet att det är midsommar i morgon och alla vill ha sol och värme, men...
I går grävde jag ner hönsgödsel i rabatterna och nu vilar det en "rälig" odör i hela trädgården. Jag blev precis färdig i lagom tid till regnet som strilade hela natten, vi fick 15 mm och nu väntas mer.

Mina nyplanterade lavendel och klängrosor behöver regn och om det regnar nu i natt, kanske det kan bli fint tills i morgon eftermiddag.

Denna veckan har gått undan, jag har haft fullt upp på arbetet med att göra min chefs trädgård fin inför midsommar. Jag har rensat ogräs och kantskurit gräsmattan vilket blev uppskattat.

Nu i helgen ska det rensas ogräs här hemma. Jag har redan krupit omkring på knä här hemma ikväll. En ny rabatt ska fixas till och gräset måste klippas.

Vår vackra "näva" blommar. Är det kanske denna som brukar kallas "Midsommarblomster"? Visst är det vackert när ljuset silas genom kronbladen så nerverna syns.

Ha en härlig misommarafton. Var rädda om er!
3 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Regn har vi verkligen fått gott om den senaste tiden så jag fördrar ju sol nu ett tag framöver. Dessutom har vi grävt och väntar på att det ska torka upp så vi kan fixa till och så.

Önskar dig en riktigt skön midsommar!
Kram Ullis

ELLINOR sa...

Hoppas du får en härlig midsommarhelg!

Kram Ellinor

Helena sa...

Trevlig midsommardag önskar jag dig!
Vi hade oxå gödslat dan innan det regnade 20 mm snacka om att man känner sig nöjd då :-)
KRAM från mig!