fredag 3 juni 2011

Lediga dagar

 Åhhh, jag njuter i fulla drag av värmeböljan som kommit hit. Igår var hela familjen lediga tillsammans och vi tillbringade den tillsammans i trädgården. Jag började dagen med frukost ute, yoghurt med färsk frukt och en god kopp kaffe i den härliga förmiddagssolen. 
Sedan rensades rabatter, som tyvärr kommit i andra hand ett tag. Eftersom jag jobbar nio timmar om dagen nu, är jag ganska trött på kvällarna. Min värk i händer och armar gör sig påmind och den egna trädgården har fått stryka på foten.

 Tack vare regnet som kommit under veckorna som gått och med lite stödbevattning frodas penséerna fortfarande. Jag har bara planterat småpenséer eftersom jag tycker de är vackrast. De söta små liven har "buskat" till sig och pryder sin plats vid kökstrappan.
I blomsterlådorna vid trappan har jag planterat petunior, men de är inte så stora ännu. Lite sol och värme kommer göra susen. i går fick jag äntligen sått grönsaker i mina pallkragar. I fjol sådde jag för tidigt och jag fick så om då allt frös bort...i år blir det kanske för sent, men jag vattnar hellre ihjäl dem i värmen. 

Idag har jag haft en stressig arbetsdag med grusgångs-krattning,ogräsrensning och häckklippning. 
Så i morgon ska jag njuta ännu en dag i min egen trädgård. Planering för den "runda"uteplatsen står på tur.

Ha en mysig lördag. Tack för era kommentarer!

4 kommentarer:

Eva Linnea sa...

En skön långhelg önskar Eva Linnea

Helena sa...

Hur är det att ha trädgård sdom yrke?Vad jag egentligen undrar är uppskattar du din trädgård lika mycke nu som förrut eller?
KRAM från mig!

Godastunder-tokigaidéer sa...

JAg förstår att du har fullt upp med ditt jobb för att orka dn egen trädgård, jag blir ju trött bara av min egen lilla.......ta det lugnt den väntar på dig trots ogräs.....

Min trädgård är alltid öppen för din när du vill.

Kram kram i solen
Anna

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det skönt att det blev lite långledigt. Mycket man vill hinna med att göra hemma också när jobbet tar mycket kraft. Har också en hel del småpenséer som blivit buskiga. De har fått sig en liten tuktning så nu tror jag att det kommer att bli perfekt i alla krukor igen;)
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis