måndag 7 mars 2016

Skogsträdgårdskurs Dag 7

Under förra året studerade jag Permakulturdesign på Glokala folkhögskolan. Den distanskurs som pågick under ett år med fem fysiska träffar. En fantastiskt lärorik och intressant utbildning som ledde till nya kunskaper och framtida odlingskontakter.

Under en av träffarna möttes vi på Holma Skogsträdgård gård utanför Höör. Under snart 10år har Holma Folkhögskola ansökt om att få starta sina utbildningar och i år är det äntligen dags. Det bästa av allt är att både jag och min man nu ska gå kursen, Skogsträdgårdsodling på distans under detta året.

Bild från Skogsträdgården Maj 2015

Bild från Skogsträdgården Maj 2015
En skogsträdgårdsodling är framför allt ett sätt att odla på och utnyttja odlingens plats på höjden samt just den platsen den anläggs på, dvs ekosystemet.  Du kan ha träd, buskar och mindre grönsaker, ätliga perenner odlade tillsammans på en mindre yta. Målet är att odla i symbios med naturen och skapar ett "klimat" som sköter sig själv med minimal arbetsinsats.
Bild från Skogsträdgården Maj 2015
Perfekt för dem som lever på liten yta och vill utnyttja sin odlingsyta maximalt. Ska verkligen bli spännande. Ni kommer så klart få läsa mer om även detta under min bloggutmaning.

Inga kommentarer: